*előfőzött algasaláta fűszerekkel és szezámolajjal -feng zheng

Instant sea vegetable -feng zheng

Ez a termék jelenleg nem kapható

A termék adatai

Kiszerelés: 150 g
Bruttó egységár: 7 333 Ft/ kg

A termékről

 

Termékleírás

Előfőzött wakame algasaláta fűszerekkel és chilis szezámolajjal.

A wakame tengeri mustár néven is ismert, barna algák fajához tartozó tengeri zöldség. Enyhén osztrigaízű, sós és édeskés; húsos, roppanós, mégis selymes állagú. Lágyabb, mint a kombu. Frissen sötétbarna színű, de főzés során spenótszerű-zöld színre vált.

Nem tartalmaz cukrot, magasan kiemelkedő a rosttartalma, de magas a fehérje-, B9 vitamin-, kalcium-, magnézium-, foszfor-, vas- és jódtartalma is. Jól beilleszthető a vegetáriánus és vegán étrendbe is.

Eredetileg az ázsiai konyha tradicionális algája, de mára már nagyon sok konyha használja. A japán és koreai konyhában alapélelmiszer.

 

Felhasználás

Önmagában is használható, mint saláta, de a magas jódtartalma miatt nagyon kevés fogyasztható belőle, ezért célszerű gazdagítani zöldségekkel (pl. uborka, kínai kel, sárgarépa, valamilyen salátaféle stb.) és/vagy üvegtésztával/tofuval.

Belefőzhető levesekbe is, díszíthetünk vele hal- és tenger gyümölcseiből készült ételeket, vagy hozzáadhatjuk különféle rizs- és tésztás ételekhez.

 

Elkészítés

Az algát bő vízzel mossuk át, majd egy tálban alaposan keverjük össze a fűszerekkel és az olajjal.

Az összetevőkről

 

Összetétel

wakame alga (Undaria pinnatifida), szezámolaj chilivel, szárított fűszerek (étkezési só, zöldhagyma, cukor, ecetszármazék, bors), savanyúság szabályozó: ecetsav, tartósítószer: kálium-szorbát

 

Allergének

A termék szezámolajat tartalmaz.

 

Tápanyag-összetétel 100 g termékben

Átlagos tápérték 100 g termékben
Energia: 166,8 kJ/39,4 kcal
Zsír: 0 g
- amelyből telített zsírsavak: 0 g
Szénhidrát: 6,6 g
- amelyből cukrok: 1,3 g
Rost: 1,3 g
Fehérje: 1,3 g
Só: 3 g
Jód: 3423 µg

FIGYELEM! Magas jódtartalmú termék! Kb. 4,4 g előfőzött, rehidratált wakame 150 µg jódot (NRV – ajánlott napi bevitel) tartalmaz.

 

Származási ország: Kína

Hasonló termékek

A kiválasztott termék a kosárba került!