Bárány hot pot levesalap csípős -baiweizhai

Hot pot base sauce fot mutton hot&spicy -baiweizhei

Ez a termék jelenleg nem kapható

A termék adatai

Kiszerelés: 200 g
Bruttó egységár: 8 250 Ft/ kg

A termékről

 

Termékleírás

Csípős, ízgazdag, olajos levesalap és fűszerpaszta szecsuáni stílusú bárány hot pot-hoz. A chili-szecsuáni bors kombináció zsibbasztó csípőssége, a markáns, átható ízű fűszerek (római kömény, gyömbér, fekete kardamom, édeskömény, stb.) semlegesítik a hot pot alaplében főzött bárány specifikus ízét, felmelegítik a testet hideg időben, melegben fokozzák az izzadást, ezzel hűtve a szervezetet.

A hot pot a kínai konyha egyik legnépszerűbb levesszerű étele, és egyben egy - a fondue-höz hasonlítható – társas főzési módszer is.

Az asztal közepére helyezett speciális fémedényben, folyamatosan melegített, víz alapú alaplé forr gyöngyözve. Az asztal körül ülők a különböző előkészített, feldarabolt, tetszés szerint kiválasztott nyers alapanyagokat (bármilyen extra vékonyra szeletelt húsféle, tenger gyümölcsei vagy zöldség, tofu, gomba, üvegtészta, gombóc, stb.) az alaplében mártogatva posírozzák vagy megfőzik. Mielőtt elfogyasztanák az így elkészült falatokat, valamilyen szószba mártják egy kis extra ízesítésért. Van, amikor az étkezés végén a levesalapot is elfogyasztják, amely időközben a sok belemártogatott és megfőzött alapanyagtól még ízesebbé válik.

Rengeteg változatban készítik az alaplevet Kínában, nemcsak régiónként, régión belül is. Világszerte egyik legismertebb hot pot fajta a szecsuáni hot pot, amelynek fő megkülönböztető jegye a zsibbasztó, tüzes csípősség és a nagyon erőteljes fűszerezés.

 

Felhasználás

A tasak tartalmát keverjük el 1 - 2 l vízben vagy zöldség-/csirke alaplében, majd öntsük bele egy asztali hot pot edénybe, forraljuk fel.

Bármilyen tetszőleges alapanyagot megfőzhetünk az alaplében. Ehhez az alaphoz bárány (nagyon vékonyra szeletelve) az ajánlott, de más húsfajta is megfelelő. Használhatunk leveles zöldségeket (bok choy, kínai kel, spenót, saláta, stb.), szójabab- vagy mungóbabcsírát, gyökeres zöldségeket (sárgarépa, daikon retek, stb.), gumós zöldségeket (pl. burgonya, édesburgonya, taro, stb.), tofut, gombát (enoki, shiitake, szalmagomba, stb.), üvegtésztát, stb.

A nyers alapanyagokat elő kell készíteni, megfelelő méretűre darabolni, hogy viszonylag rövid idő alatt megfőjenek az alaplében.

Az ajánlott főzési sorrend szerint először a húst és húsféléket kell megfőzni, majd a zöldségeket. A hozzávalók főzési ideje a fajtától és mérettől függ (min. 30 másodperc – max. 5-6 perc), ezért fontos, hogy az alapanyagok megfelelően legyenek feldarabolva és a megfelelő sorrendben legyenek megfőzve.

 

Az összetevőkről

 

Összetétel

repceolaj, víz, chili, lóbab paszta (lóbab, só, víz, búza), só, ízfokozó E621, cukor, római kömény, gyömbér, jujuba, gomba, édeskömény, fekete kardamom, bors, liliomvirág, szecsuáni bors, ízfokozó E635, tartósítószer E202

 

Allergének

Búzát tartalmaz.

 

Tápanyag-összetétel 100 g termékben

Átlagos tápérték 100 g termékben
Energia: 1795 kJ/429 kcal
Zsír: 37 g
- amelyből telített zsírsavak: 6 g
Szénhidrát: 18 g
- amelyből cukrok: 4,4 g
Rost: 6,2 g
Fehérje: 4,9 g
Só: 12 g

 

Tárolás: Felbontás után tároljuk hűtőben!

Származási ország: Kína

 

Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a termékinformációk pontosak legyenek, azonban az élelmiszertermékek folyamatosan változnak, így az összetevők, a tápanyagértékek, a dietetikai és allergén összetevők is. Minden esetben olvassa el a terméken található címkét, és ne hagyatkozzon kizárólag azon információkra, amelyek a weboldalon találhatóak.
Ha bármilyen kérdése van, kérjük, hogy vegye fel a kapcsolatot az Ázsia Bt.-vel, vagy esetlegesen a termék gyártójával.
Annak ellenére, hogy a termékinformációk rendszeresen frissítésre kerülnek, az Ázsia Bt. nem vállal felelősséget semmilyen helytelen információért, amely azonban az Ön jogait semmilyen módon nem érinti.

Hasonló termékek

A kiválasztott termék a kosárba került!