Pad thai fűszerpaszta -lobo

Pad thai paste -lobo

Ár:
1.490 Ft
db

A termék adatai

Kiszerelés: 280 g
Bruttó egységár: 5 321 Ft/ kg

A termékről

 

Termékleírás

Édes-savanyú-sós-csípős szósz-szerű fűszerpaszta, egy kompakt kényelmi termék az egyik legismertebb, és viszonylag újkeletű thai tésztaételhez, a pad thai-hoz. Halal minősítésű, nem tartalmaz hozzáadott MSG-t, -tartósítószert és mesterséges színezőanyagot.

A készítmény használata rendkívül egyszerű és praktikus (lásd a receptet lent). Tömény: 2 adag pad thai-hoz 6 evőkanál fűszerpaszta szükséges.

A pad thai szó szerint thai stir fry-t jelent, egy rizstészta alapú rázva pirított ételt, amely gyorsan elkészíthető; könnyű és laktató; izgalmas textúrákat hoz össze: puha, de ruganyos, ugyanakkor ropogós-roppanós, egyszerre lédús-friss és olajos-nehéz. Tökéletesen kiegyensúlyozott ízvilágú, ahol a csípős, sós, savanyú és édes ízek úgy vannak együtt, hogy egyik sem dominálja le a másikat.

A pad thai alap és kötelező ízesítője a tamarind szósz/paszta, a halszósz és a pálmacukor, ez a „lelke”, ettől lesz összetéveszthetetlenül thaiföldi ez a kínai eredetű konyhatechnológiai eljárással készült étel. Alapvetően ennyiből kell állnia a pad thai szósznak (bár bizonyos verziókban szójaszósz is van), ezzel együtt a kereskedelmi forgalomban levő termékek gyakran tartalmazzák a pad thai szerves részét képező, de más főzési szakaszban hozzáadott salottahagymát és/vagy fokhagymát is, ill. olyan anyagokat, amelyek nem alkotói a „hagyományos” pad thai-nak. Így pl. a Lobo fűszerpasztája paradicsompasztát és ecetet is tartalmaz.

 

Felhasználás

A Pad thai esetében sincs kőbe vésett recept, hogy pontosan milyen összetevőket kell használni, van néhány alapdolog, ilyen a rizstészta, natúr - kemény vagy extra-kemény - tofu, garnéla (nyugati, „idegen” változatoknál csirke vagy marha), tojásfokhagyma vagy salottahagyma, mungóbabcsíra, chili, pad thai szósz (halszósz, pálmacukor, tamarind), a többi meg változó. Így hát van olyan, amikor szárított garnéla, szójaszósz, pácolt retek/tarlórépa, kínai metélőhagyma (fokhagymasnidling), különféle friss zöldség is kerül bele.

A kész pad thai-ra pörkölt, aprított földimogyorót szórnak, és lime-mal ízesítik.

Hagyományosan széles rizstésztával készül (Banh pho), olykor rizs vermicellivel, amit mindig szigorúan csak hideg vízben áztatnak, különben ragacsossá válik. A mungóbab keményítős üvegtészta is megteszi - ha épp nincs rizstésztánk - elég jól magába szívja az ízeket. Figyeljünk oda, hogy pirítás közben ne főzzük túl a rizstésztát, és ne is szárítsuk ki.
 

Pad thai hozzávalók (2 személyre)

  • 6 evőkanál Lobo Pad thai fűszerpaszta
  • 3 evőkanál étolaj
  • 100 g tisztított garnéla
  • 100 g kemény vagy extra-kemény tofu (1x1x3 cm-es hasábokra vágva).
  • 120 g száraz rizstészta (szélesmetélt ) vagy mungóbab keményítős üvegtészta (vermicelli) (az elkészítéséhez kövessük az adott termék csomagolásán levő útmutatót)
  • 1 tojás, felverve
  • 100 g friss mungóbabcsíra
  • 3 db metélőhagyma (legjobb a kínai) 2,5 cm hosszúra vágva
  • egy kis pálmacukor, halszósz utóízesítéshez, ha szükséges (érdemes mindig thai halszószt - nam pla - használni, mert más, mint a vietnámi, sósabb és erőteljesebb ízű)
  • 2 evőkanál pörkölt, durvára vágott földimogyoró
  • lime utóízesítéshez

Elkészítés

  1. Egy tapadásmentes serpenyőben forrósítsuk fel az olajat magas hőfokon, adjuk hozzá a garnélát és a tofut, és rázva pirítsuk 1 percig.
  2. Adjuk hozzá a rizstésztát és a pad thai szószt, és rázva pirítsuk kb. 3 percig, vagy amíg eléggé száraz lesz, úgy, hogy közben jól bevonja a szósz a tésztát. Figyeljünk oda azonban, hogy ne szárítsuk ki teljesen, és ne is főzzük túl. Ha mégis nagyon száraznak tűnik, spricceljünk rá egy kis vizet.
  3. Csináljunk egy kis helyet a tojásnak a serpenyő egyik felében, toljuk odébb a tésztát, majd csorgassuk ide a tojást, nyomkodjuk szét sütés közben, hogy darabokra szakadjon, és keverjük bele a tésztába.
  4. Adjuk hozzá a mungóbabcsírát és a metélőhagymát, és pirítsuk 1 percig, majd szórjuk rá a mogyorót.
  5. Korrigáljuk az ízét pálmacukorral és halszósszal, ha szükséges.
  6. Tálaljuk forrón, egy lime cikk et helyezve a tészta mellé.

 

Az összetevőkről

 

Összetétel

cukor, tamarindlé (tamarind, víz), salottahagyma, halszósz (szardellakivonat, só, víz, cukor), paradicsompaszta, fokhagyma, szójaolaj, ecet só, chili kivonat

 

Allergének

Szóját, halat tartalmaz.

 

Tápanyag-összetétel 100 g termékben

Átlagos tápérték 100 g termékben
Energia: 899 kJ/213 kcal
Zsír: 3,4 g
- amelyből telített zsírsavak: 0 g
Szénhidrát: 44 g
- amelyből cukrok: 40 g
Fehérje: 1,5 g
Só: 4,2 g

 

Tárolás: Felbontás után tároljuk hűtőben.

Származási ország: Thaiföld

 

Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a termékinformációk pontosak legyenek, azonban az élelmiszertermékek folyamatosan változnak, így az összetevők, a tápanyagértékek, a dietetikai és allergén összetevők is. Minden esetben olvassa el a terméken található címkét, és ne hagyatkozzon kizárólag azon információkra, amelyek a weboldalon találhatóak.
Ha bármilyen kérdése van, kérjük, hogy vegye fel a kapcsolatot az Ázsia Bt.-vel, vagy esetlegesen a termék gyártójával.
Annak ellenére, hogy a termékinformációk rendszeresen frissítésre kerülnek, az Ázsia Bt. nem vállal felelősséget semmilyen helytelen információért, amely azonban az Ön jogait semmilyen módon nem érinti.

Hasonló termékek

A kiválasztott termék a kosárba került!