Mam kho quet karamellizált halszósz -minh ha

Mam kho quet caramelized fish sauce -minh ha

Ez a termék jelenleg nem kapható

A termék adatai

Kiszerelés: 250 g
Bruttó egységár: 8 600 Ft/ kg

A termékről

 

Termékleírás

Konyhakész mam kho quet vagy karamellizált halszósz. Halal minősítésű, halszósz alapú, ízgazdag, umamis, édes-sós, enyhén csípős, fűszeres, sűrű vietnámi mártogató szósz. Egy némileg újragondolt változattal van dolgunk, disznózsír helyett szójaolajjal készült, fokhagymával, hagymával, borssal egészítették ki, de az alap változatlan: halszósz, cukor, szárított garnéla.

Bár ma már mindenki készíti és fogyasztja, társadalmi rétegtől függetlenül, valamikor a szegények mártogatója volt. Dél-Vietnámban, amikor ínséges idők jártak, és a paraszti családoknál hús, hal nem nagyon került az asztalra, de zöldség volt bőven, olykor még rizs is, és halszósz meg sertészsír mindig akadt, hogy ízt és kicsit több kalóriát vigyenek a „szerény” felhozatalú étkezésekbe, agyagedényben halszószt és cukrot karamellizáltak egy kevés disznózsírral, és ebbe mártogatták a friss és főtt zöldségeket, ezt locsolták a rizsre.

A halszósz, cukor, disznózsír és -háj volt a legegyszerűbb összetételű karamellizált halszósz, de ha éppen volt a háznál még egy kis sertéshús, szárított garnéla, szárított hal, akkor az is került bele.

 

Felhasználás

Locsoljuk párolt rizsre.

Használjuk mártogatóként friss (pl. uborka, sárgarépa, retek, szárzeller, karalábé, káposzta stb.) és párolt/főtt zöldségekhez (pl. sárgarépa, zeller, brokkoli, karfiol, okra, tök stb.), és – bár nem szokványos – de kipróbálhatjuk sütőben sült édeskrumplival és krumplival is.

 

Az összetevőkről

 

Összetétel

halszósz 35,3%, cukor, víz, szárított apró garnéla, lilahagyma, szójaolaj, fokhagyma, bors, módosított tápiókakeményítő (E1442), chili, tartósítószer (E202)

 

Allergének

Halat, garnélát, szóját tartalmaz.

 

Tápanyag-összetétel 100 g termékben

Átlagos tápérték 100 g termékben
Energia: 752 kJ/180 kcal
Zsír: 3.76 g
- amelyből telített zsírsavak: 0.64 g
Szénhidrát: 26.2 g
- amelyből cukrok: 25.4 g
Fehérje: 10.3 g
Só: 10.2 g

 

Tárolás: Száraz, hűvös helyen tartandó.

Származási ország: Vietnám

 

Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a termékinformációk pontosak legyenek, azonban az élelmiszertermékek folyamatosan változnak, így az összetevők, a tápanyagértékek, a dietetikai és allergén összetevők is. Minden esetben olvassa el a terméken található címkét, és ne hagyatkozzon kizárólag azon információkra, amelyek a weboldalon találhatóak.
Ha bármilyen kérdése van, kérjük, hogy vegye fel a kapcsolatot az Ázsia Bt.-vel, vagy esetlegesen a termék gyártójával.
Annak ellenére, hogy a termékinformációk rendszeresen frissítésre kerülnek, az Ázsia Bt. nem vállal felelősséget semmilyen helytelen információért, amely azonban az Ön jogait semmilyen módon nem érinti.

Hasonló termékek

A kiválasztott termék a kosárba került!