Rogan josh szósz fűszeres médium -geeta's

Rogan josh sauce medium -geeta’s

Ez a termék jelenleg nem kapható

A termék adatai

Kiszerelés: 350 g
Bruttó egységár: 4 843 Ft/ kg

A termékről

 

Termékleírás

Közepesen csípős, aromás-fűszeres, paradicsomos-joghurtos indiai stílusú főzőszósz és fűszerkeverék a Rogan josh báránycurry nyugati adaptációjának elkészítéséhez. Használatra kész kényelmi termék, amely 2 - 3 adag curry-hez elég.

Nem tartalmaz mesterséges ízesítőt, -színezőanyagot és hozzáadott tartósítószert. Megfelelő a vegán és vegetáriánus étrendet követők számára is!

 

Mi is a Rogan josh?

A Rogan josh India legészakibb csücskéből, Kasmírból származik. A moguloknak köszönhetően került ide, akiknek konyháját a perzsa konyha befolyásolta jelentősen. Autentikus formájában ez egy közepesen csípős, aromás, bárányhússal (birka/kecske) készített curry, jellegzetes vörös mártásban.

A kasmíri muszlimok ghi-vel (tisztított vaj), gyömbérrel, fokhagymával, salottahagymával, aromás, melegítő fűszerekkel (mint fahéj, szegfűszeg, kardamom stb.) készítik, a kasmíri hinduk mellőzik a hagymát, fokhagymát, helyette asafoetidával ízesítik, és joghurttal dúsítják; friss gyömbér helyett szárítottat használnak.

Az étel tipikus mélyvörös színét a hindu verzióban homoki báránypirosítóval, a muszlim variációban pedig tarajos celóziával érik el; ezeket Kasmírban használják, India többi részén kevésbé. Mindkét változat egyik kulcsfűszere a híres kasmíri chili, amely édeskés, mint egy fűszerpaprika, és jóval enyhébb, mint általában a chilik.

A kasmíri Rogan josh-okhoz jellemzően édesköményt adnak, ez különbözteti meg a többi indiai változattól.

A Rogan josh esetében a mai napig vitatott, hogy kell-e hozzá paradicsom vagy sem: van, aki úgy gondolja, hogy a hagyományos változatnak nem része; van, aki szerint a mártás egyik fő alapanyaga; és van, aki úgy tartja, hogy csak bizonyos helyi verziókhoz használnak paradicsomot, illetve nyugaton.

Hosszan, lassan párolják, amely lehetővé teszi, hogy a fűszerek és a hús íze teljesen összeolvadjon, és a hús omlós, puha legyen. Gyakran egy tipikus indiai konyhatechnológiai eljárással, a dampokhtakkal (dum pukht) fejezik be a főzés i folyamatot, amikoris az edényt a fedőnél körbetömítik tésztával, hogy légmentesen lezárják, és így főzik tovább lassú tűzön, hasonlóan, mint ahogy a biryanit készítik.

Köretként naant (tandoori kemencében sütött, kelesztett indiai lepénykenyér) és/vagy párolt basmati rizst kínálnak.

 

Felhasználás

Hozzávalók rogan josh-hoz (2 - 3 személyre)

Elkészítés

  1. Egy tapadásmentes serpenyőben közepes hőmérsékleten forrósítsuk fel a ghi-t vagy olajat.
  2. Dobjuk rá a húst, és pirítsuk kb. 5 percig.
  3. Adjuk hozzá a kupakban levő fűszerkeveréket, forgassuk össze, és süssük további 1 - 2 percig.
  4. Adjuk hozzá a szószt, és alacsony hőmérsékleten főzzük 15 - 20 percig, vagy amíg a hús megpuhul.
  5. Díszítsük friss korianderrel.
  6. Tálaljuk forrón.

TIPP

  • Köretként adjunk naant (tandoori kemencében sütött, kelesztett indiai lepénykenyér) és/vagy párolt basmatit rizst.

 

Az összetevőkről

 

Összetétel

víz, paradicsom 25%, vöröshagyma 16%, paradicsompüré koncentrátum, repcemagolaj, joghurt (tej), sült hagymapehely (növényi olaj, búzaliszt, vöröshagyma, só), cukor, só, fokhagyma, kukoricakeményítő, koriander, gyömbér, paprika, római kömény, tamarind koncentrátum, kurkuma, burgonyakeményítő, chili, rizsliszt, kardamom, citromlé koncentrátum, édesköménymag, fekete bors, szerecsendió-virág, őrölt édeskömény, szegfűszeg, fahéj, babérlevél, fűszerkivonat

 

Allergének

Tejet, búzát tartalmaz. Nyomokban dióféléket, szezámmagot tartalmazhat.

 

Tápanyag-összetétel 100 g termékben

Átlagos tápérték 100 g termékben
Energia: 1243 kJ/297 kcal
Zsír: 25 g
- amelyből telített zsírsavak: 3,9 g
Szénhidrát: 11 g
- amelyből cukrok: 5,2 g
Rost: 11 g
Fehérje: 1,7 g
Só: 8 g

 

Tárolás: Sötét, hűvös helyen tartandó. Felbontás után hűtőben tárolva 4 napig fogyasztható.

Származási ország: Egyesült Királyság

 

Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a termékinformációk pontosak legyenek, azonban az élelmiszertermékek folyamatosan változnak, így az összetevők, a tápanyagértékek, a dietetikai és allergén összetevők is. Minden esetben olvassa el a terméken található címkét, és ne hagyatkozzon kizárólag azon információkra, amelyek a weboldalon találhatóak.
Ha bármilyen kérdése van, kérjük, hogy vegye fel a kapcsolatot az Ázsia Bt.-vel, vagy esetlegesen a termék gyártójával.
Annak ellenére, hogy a termékinformációk rendszeresen frissítésre kerülnek, az Ázsia Bt. nem vállal felelősséget semmilyen helytelen információért, amely azonban az Ön jogait semmilyen módon nem érinti.

Hasonló termékek

A kiválasztott termék a kosárba került!