*golden curry japán currypaszta enyhe -s&b

Golden curry japanese curry mix mild -s&b

Ár:
1.980 Ft
db
Átmeneti készlethiány!

A termék adatai

Kiszerelés: 92 g
Bruttó egységár: 21 522 Ft/ kg

A termékről

 

Termékleírás

Enyhén csípős, fűszeres currypaszta japán curry-hez (kare). Ha teljesen pontosak szeretnénk lenni akkor ez valójában egy curryvel fűszerezett szilárd rántás, amely kinézetre leginkább leveskockára hasonlít. A többi ilyen típusú készítményhez képest, kevésbé édes, viszonylag egyszerű összetételű, ízvilága lágyabb és visszafogottabb; ennek viszont megvan a maga előnye: mivel csupán egy alapot ad, ki-ki a maga ízlésére tudja szabni.

Vegánok és vegetáriánusok számára is ideális, nincs benne állati eredetű összetevő. A készítmény használata rendkívül egyszerű és praktikus (lásd a receptet lent); 1 doboz 5 currykockát tartalmaz, ami 5 adag japán curry-hez elég.

Bármilyen különös társításnak is tűnik a curry meg Japán, meglepően népszerű ételnek számít, többek között azért is, mert a többi japán fogáshoz képest viszonylag egyszerű elkészíteni. A currypornak hívott fűszerkeveréket, ami tulajdonképpen a curry „lelke”, az 1800-as évek vége felé hozták be Japánba az Indiában élő brit tisztek. A curry lassan hódított teret, leginkább azután, hogy egyre inkább elérhetővé tették a tömegek számára a kész curry szószt és instant curry rántás kockákat, mint kényelmi terméket.

A japán curry nem nagyon hasonlítható sem az indiai-, sem a thai curry-khez: sűrűbb és édesebb; gyakran japán ízjegyekkel kiegészített (mint pl. dashi alaplé); még a legcsípősebb változat is enyhébbnek tűnik; ami pedig igazán érdekes, hogy rántással készül. Általában külön összepárolnak valamilyen húsfélét (marha, csirke, sertés) és zöldségeket (az abszolút alap a krumpli, hagyma, sárgarépa), olykor felöntik dashival vagy valamilyen hús alaplével. Curry fűszerkeverékből, lisztből és olajból rántást készítenek, ezzel sűrítik be a párolt hús-zöldség kombót.
Leggyakrabban rizzsel fogyasztják (kare raisu) vagy udonnal (kare udon), ill. kenyérfélébe (kare pan) töltik.

 

Felhasználás

Japánban többféleképpen kínálják a curry-t: rövidszemű párolt rizzsel (kare raisu), ilyenkor fukujinzuke-t (japán relish) vagy rakkyo-t (kínai mogyoróhagyma) adnak mellé, és kanállal eszik; udon tésztával (kare udon); ramen tésztalevesben (kare ramen); panko morzsával panírozott, bő olajban sütött péksüteménybe töltve (kare pan); leves formájában (supu kare); „japánosítvamentsuyuval (soba és udon tésztaleves alap) vagy hondashival (japán alaplé) ízesítve, rizzsel; panko morzsával panírozott, bő olajban sült sertésbordával (tonkatsu kare) vagy csirkével (csirke katsu kare). Magát a curry szószt/fűszerpasztát sült rizshez (dorai kare) is használják.

Japán curry hozzávalók (5 személyre)

  ♦ 1 csomag S&B Golden curry japán currypaszta (enyhe)

  ♦ 450 g marha (csirke/bárány/garnéla) (feldarabolva)

  ♦ 1 ek növényi olaj

  ♦ 350 g hagyma (finomra vágva)

  ♦ 150 g krumpli (feldarabolva)

  ♦ 100 g sárgarépa (feldarabolva)

  ♦ 540 ml víz

Elkészítés

1/ Forrósítsuk fel az olajat közepes lángon egy nagy, tapadásmentes serpenyőben. Dobjuk bele a húst és a zöldségeket, pároljuk kb. 5 percig.

 2/ Öntsük fel vízzel, forraljuk fel, majd csökkentsük a hőmérsékletet, fedjük le, és főzzük lassú tűzön kb. 15 percig, amíg a hozzávalók megpuhulnak.

 3/ Vegyük le a tűzről, és adjuk hozzá a darabokra tört curry kockákat. Addig kavarjuk, amíg a curry teljesen feloldódik.

 4/ Tegyük vissza ismét a tűzre, és 5 percig rotyogtassuk alacsony hőmérsékleten, folyamatosan kavargatva.

 5/ Találjuk forrón, rizzsel vagy tésztával.

TIPP

  • Bármilyen más zöldséggel is elkészíthető, mint pl. zöldborsó, tök, cukkini, gomba stb.
  • Ha igazán ízessé szeretnénk tenni a curry-t, víz helyett használjunk dashit vagy csirke alaplevet.
  • Ha édesíteni szeretnénk, adjunk almapürét hozzá.

 

Az összetevőkről

 

Összetétel

búzaliszt, növényi olajok (pálmaolaj, repceolaj), cukor, só, currypor 7.7% (kurkuma, koriander, római kömény, lepkeszegmag, szárított narancshéj, fűszerek), ízfokozók: E621, E627, E631; színezék E150a, fűszerek (bors, fokhagyma, zellermag, mustár), savanyítószer E296

 

Allergének

Búzát, zellert, mustárt tartalmaz.

 

Tápanyag-összetétel 100 g termékben

Átlagos tápérték 100 g termékben
Energia: 1990 kJ / 478 kcal
Zsír: 29 g
- amelyből telített zsírsavak: 17 g
Szénhidrát: 44 g
- amelyből cukrok: 8.4 g
Rost: 7.3 g
Fehérje: 6.5 g
Só: 11.1 g

 

Tárolás: Tálaljuk száraz, hűvös helyen, közvetlen napfénytől védve.

Származási ország: Japán

 

Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a termékinformációk pontosak legyenek, azonban az élelmiszertermékek folyamatosan változnak, így az összetevők, a tápanyagértékek, a dietetikai és allergén összetevők is. Minden esetben olvassa el a terméken található címkét, és ne hagyatkozzon kizárólag azon információkra, amelyek a weboldalon találhatóak.
Ha bármilyen kérdése van, kérjük, hogy vegye fel a kapcsolatot az Ázsia Bt.-vel, vagy esetlegesen a termék gyártójával.
Annak ellenére, hogy a termékinformációk rendszeresen frissítésre kerülnek, az Ázsia Bt. nem vállal felelősséget semmilyen helytelen információért, amely azonban az Ön jogait semmilyen módon nem érinti.

Hasonló termékek

A kiválasztott termék a kosárba került!