Hoisin szósz -healthy boy brand

Hoisin sauce -healthy boy brand

Ár:
2.250 Ft
db

A termék adatai

Kiszerelés: 250 g
Bruttó egységár: 9 000 Ft/ kg

A termékről

 

Termékleírás

Thaiföldön gyártott, pikáns, sós, enyhén édes és savanykás, jellegzetes, átható ízű kínai marinád, ízesítő-főző- és mártogató szósz. Állaga sűrű, selymes-krémes, színe sötétbarna. Fő összetevője a szójababpaszta, amely a szósz sűrű, krémes állagáért felelős. Ízesítői a cukor, só, fokhagyma, fekete bors és ecet.

A hoisin vagy hoi sin a kantoni konyha egyik alapszósza. Szervesen illeszkedik a kantoni ízvilághoz, főzési stílushoz, amely az egyszerűségre és a természetes ízekre fekteti a hangsúlyt, kevés fűszert használ, azt is visszafogottan, hogy minél jobban kihozza az alapanyagok eredeti és természetes ízét, kedveli az édeskés tónusokat.

Bár a kantoni konyhában gyökerezik, a többi regionális kínai konyha is használja, sőt a vietnámi is; különböző változatokban készítik, de az alap mindig a fermentált szójabab vagy szójababpaszta; ami eltérő lehet, az a fűszerezés, ízesítés, a keményítő használata, stb.

 

Felhasználás

A kantoni konyha általánosságban marináló szószként (BBQ- és grill húsételekhez, önállóan vagy más marinád, pl. a char siu szósz részeként; hasaalja szalonna bao-hoz, stb.) vagy mártogató szószként használja (pl. a gőzölt és serpenyőben sült rizstészta tekercshez, a cheungfan-hoz, vagy a gaau ji-hoz (jiaozi)). A pekingi konyha klasszikusan a pekingi kacsa mellé tálalja, a shandongi konyha pedig a moo shu sertéssel (stir-fry) társítja.

Vietnámi ételekhez is használják: pl. hoisin szósszal ízesítik a pho levest (vietnámi tésztaleves) vagy a levesbe főzött húst mártogatják a szószba; vietnámi friss tavaszi tekercshez kínálják, mint mártogató szószt.

A fentieken túlmenően nagyon sokrétűen használható ez a kiegyensúlyozottan édes, savanyú és sós szósz, természetes ízfokozó tulajdonságai miatt szinte bármilyen ételhez egy kitűnő adalék.

Nagyon jó glazúr BBQ-/grillhúsokhoz, a sütés befejező szakaszában történő kenéshez, fényezéshez. Stir-fry szószként is remek, de bátran hozzáadhatjuk általánosságban kínai tésztás ételekhez, alaplevekhez, rácsorgathatjuk sült zöldségekre, elvegyíthetjük marinádokban, délkelet-ázsiai ízvilágú salátadresszingekben, majonézben, fasírtok alapmasszájában, BBQ szószokban. Használhatjuk önálló BBQ szószként, hamburger szószként, mártogatóként tavaszi tekercshez, nyári tekercshez, tojásos tekercshez (bő olajban sült amerikai-kínai töltött tésztatekercs), grillezett tofuhoz, tépett malachoz vagy -csirkéhez, mártogató szószként kínai- vagy vietnámi dim sum-okhoz, különféle gyökérzöldségekből készített chipsekhez.

 

Az összetevőkről

 

Összetétel

szójapaszta (szójabab, rizs, só), cukor, víz, só, szójaszósz (szójabab, búza, só, víz), ecet, szójaolaj, fruktóz, módosított kukoricakeményítő, fűszerek (fekete bors, fokhagyma), színezék E150c, ízfokozók (E631, E627, E640), élesztőkivonat, savanyúságot szabályozó E330, stabilizátor E415, tartósítószer E211

 

Allergének

Szóját, búzát tartalmaz.

 

Tápanyag-összetétel 100 g termékben

Átlagos tápérték 100 g termékben
Energia: 1376 kJ/326 kcal
Zsír: 7 g
- amelyből telített zsírsavak: 4 g
Szénhidrát: 59 g
- amelyből cukrok: 46 g
Fehérje: 7 g
Só: 6,8 g

 

Tárolás: Felbontás után tároljuk hűtőben, így hosszú ideig megőrzi minőségét.

Származási ország: Thaiföld

 

Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a termékinformációk pontosak legyenek, azonban az élelmiszertermékek folyamatosan változnak, így az összetevők, a tápanyagértékek, a dietetikai és allergén összetevők is. Minden esetben olvassa el a terméken található címkét, és ne hagyatkozzon kizárólag azon információkra, amelyek a weboldalon találhatóak.
Ha bármilyen kérdése van, kérjük, hogy vegye fel a kapcsolatot az Ázsia Bt.-vel, vagy esetlegesen a termék gyártójával.
Annak ellenére, hogy a termékinformációk rendszeresen frissítésre kerülnek, az Ázsia Bt. nem vállal felelősséget semmilyen helytelen információért, amely azonban az Ön jogait semmilyen módon nem érinti.

Hasonló termékek

A kiválasztott termék a kosárba került!