Barna rizs gabonákkal és quinoával -sos

Brown rice with cereals and quinoa -sos

Ez a termék jelenleg nem kapható

A termék adatai

Kiszerelés: 500 g
Bruttó egységár: 1 940 Ft/ kg

A termékről

 

Termékleírás

Középhosszú-szemű barna rizs, búza, rozs, árpa, zab és quinoa keverék: kitűnő energia-, élelmi rost-, fehérje-, B vitamin és ásványi anyag forrás.

A hántolatlan barna rizs magas rosttartalmú, gazdag B-vitaminban (B1, B2, B3, B6, B9), ásványi anyagokban (vas, foszfor, kálium, kalcium, magnézium), fehérjében, egészséges olajokban, komplex szénhidrátokban. Könnyű, száraz és rágósabb állagú.

A búza könnyen emészthető gabonafajta, gazdag B1-, B2-, B6-vitaminokban, karotinban, valamint káliumban, magnéziumban, foszforban és kovasavban. Édeskés-diós ízű, rágósabb állagú.

A rozs gazdag B- vitaminokban, értékes ásványi anyagokban, mint pl. a mangán, szelén, foszfor, magnézium, fluor, kovasav, kálium és vas. Markáns ízú, rágós állagú.

A zab minden más gabonafajtánál több fehérjét, ezenkívül jelentős mennyiségű káliumot, kalciumot, vasat és foszfort tartalmaz. B1-, B2-, B6- és E- vitaminokat és a ritkán előforduló biotint (H- vitamin), valamint magas értékű növényi olajat is találhatunk benne. Diós ízvilág jellemzi, kissé rágós.

Az árpa lisztteste kovasavban gazdag, emellett található benne még kálium, kalcium és foszfor. Kevésbé rágós, inkább ruganyos, gumis állagú.

Az álgabonaféle szuperélelmiszer, a quinoa gazdagabb rostban, mint bármelyik gabonaféle, teljes értékű fehérje, mind a 9 esszenciális aminosavat tartalmazza, ill. különböző antioxidáns flavonoidokat is; magas az E- és B-vitamin-, vas-, kálium-, kalcium-, foszfortartalma. Íze és állaga a zabkása és barna rizs egyveleg, diós tónusokkal, könnyű, krémes, roppanós.

 

Felhasználás

Tápláló köret - a szokványos rizs helyett - szószos, szaftos ételek, párolt vagy sült húsok, halak és tenger gyümölcsei, zöldséges ételek mellé. Használhatjuk rizottóhoz, piláfokhoz, édes- vagy sós kásákhoz.

Hozzáadhatjuk levesekhez, egytálételekhez, salátákhoz, töltelékekhez, rakott ételekhez.

Készítsünk vegán- és vegetáriánus fogásokat vele, pl. kitűnő darált hús imitálására, gabonafasírthoz.

 

Előkészítés és főzés

Mossuk meg a keveréket, majd áztassuk legalább 30 percig, de legjobb egy egész éjszakán át.

Négyszeres vagy ötszörös mennyiségű vízben forraljuk fel a keveréket, majd főzzük tovább alacsony hőfokon, lefedve, kb. 45 percig, vagy amíg a vizet magába szívja.

!Fontos szem előtt tartani, hogy az áztatás időtartama befolyásolja a főzési időt, kísérletezni kell az optimális vízmennyiséggel és a főzési idővel.

 

Az összetevőkről

 

Összetétel

közepes szemű barna rizs 56%, gabona keverék 25% (búza 50%, rozs 50%, árpa 18%), quinoa 10%, zab 9%

 

Allergének

Glutént tartalmaz.

 

Tápanyag-összetétel 100 g termékben

Átlagos tápérték 100 g termékben
Energia: 1420 kJ/336 kcal
Zsír: 2,8 g
- amelyből telített zsírsavak: 0,6 g
Szénhidrát: 63 g
- amelyből cukrok: 1,8 g
Rost: 9 g
Fehérje: 10,2 g
Só: 0 g

 

Származási ország: Spanyolország

A kiválasztott termék a kosárba került!