Paella rizs -oriente

Paella rice -oriente

Ár:
1.750 Ft
db

A termék adatai

Kiszerelés: 1000 g
Bruttó egységár: 1 750 Ft/ kg

A termékről

 

Termékleírás

A” minőségű kerek, rövidszemű rizs Portugáliából. Az „A” minőségű rizs egy magasabb minőséget képvisel, abban különbözik a „B”-től, hogy kevesebb darabos és apró törmeléket tartalmaz.

a nedvszívó képessége, tömegéhez képest kétszeres folyadékmennyiséget képes magába szívni; könnyen magába zárja az aromákat főzés során. Főzéskor relatív kemény marad a belseje, kívül viszont puhább, a szemek nem tapadnak össze.

A paella rizsekre általában jellemző, hogy elég magas az amilóz, és viszonylag alacsony az amilopektin*keményítő tartalmuk, ez természetesen rizsfajtánként némileg eltér.

 

*Az amilóz egy hosszú, egyenes keményítő molekula, amely nem zselésedik főzés közben, így a magas amilóz tartalmú rizsek főzés után kemények és szárazak lesznek, a szemek nem tapadnak össze. Az amilopektin egy magas elágazási számmal rendelkező keményítő molekula, amely a főzés során zselésedik, így a magas amilopektin tartalmú rizs ragacsos lesz.

 

Felhasználás

Elsősorban és leginkább paella készítéséhez ajánlott, de kiváló arroz al hornohoz (sütőben sült spanyol rizses étel) és arroz a bandához (halalaplében főtt rizses étel) is.

Nagyon jó levesekhez, leveses-szaftos rizses ételekhez, krémes rizses fogásokhoz, krokettekhez, rizses desszertekhez. Ha nincs rizottó rizsünk (Arborio/Carnaroli/Vialone Nano stb.), elfogadható helyettesítő lehet.

Nem célszerű a paella rizst helyettesíteni, a nagyon egyedi tulajdonságai miatt, de ha mégis szükséges, használjunk Calasparra rizst vagy Arborio rövidszemű rizst.

 

Előkészítés és főzés

Rizs – víz arány 1 : 2.

Ha paellához vagy más spanyol rizses ételhez használjuk, ne mossuk meg, és ne áztassuk a rizst használat előtt, mert a külső keményítő réteget eltávolítanánk.

Egy kis felhevített olajon közepes hőfokon 2 percig kavargassuk a rizst. Adjuk hozzá a forró vizet/folyadékot, forraljuk fel, kavarjuk meg egyszer, majd újra közepes hőfokon főzzük kb. 13-18 percig, fedő nélkül. Vegyük le a tűzről, és hagyjuk állni 10 percig.

 

Az összetevőkről

 

Összetétel

paella rizs

 

Tápanyag-összetétel 100 g termékben

Átlagos tápérték 100 g termékben
Energia: 1474 kJ/347 kcal
Zsír: 1,1 g
- amelyből telített zsírsavak: 0,2 g
Szénhidrát: 78 g
- amelyből cukrok: 0,1 g
Rost: 0,7 g
Fehérje: 6 g
Só: 0 g

 

Tárolás: Hűvös, száraz helyen tartandó!

Származási ország: Portugália

Hasonló termékek

A kiválasztott termék a kosárba került!