Ciprusi rozmaringos piramis sópehely öko

Cyprus rosemary pyramid salt flakes ecologic

Ár:
690 Ft
db

A termék adatai

Kiszerelés: 20 g
Bruttó egységár: 34 500 Ft/ kg

A termékről

 

Termékleírás

Jellegzetes piramis alakú - földközi tengeri - sókristályok és finomra őrölt rozmaringpor keveréke. A sópehely a piramis alakját a speciális lepárlási technikának köszönheti, amellyel előállítják:a tengervizet lagúnákba, majd sólepárló medencékbe csatornázzák, napon párologtatják, amíg a fokozatosan, apró piramisokban kikristályosodó só nedvességtartalma 3%-ra csökken. A teljes folyamat 2 évig is eltarthat.

Finomítatlan sókülönlegesség: szürkés szín, lágy, enyhe sósság és erőteljes rozmaring íz jellemzi, amely egyszerre aromás, borsos, gyantás és kesernyés. Garantáltan emlékezetes kulináris élmény, nemcsak szokatlan színe, formája miatt, hanem mert a kis piramisok dekorsóként használva formájuk és méretük (4 – 12 mm) miatt sokkal töményebben hozzák a sós, rozmaringos ízvilágot.

Pehelykönnyű, állaga ropogós, könnyen összeroppantható, érdekes kontraszt az ételek állagával, amelyre szórják.

És a legfontosabb, amitől nemcsak egy ínyenc sókülönlegesség, de bármelyik só egyedi és páratlan ízesítő: elnyomja a keserű ízt, ízfokozóként működik, felerősíti, és elmélyíti a többi ízt, pl. az édeset vagy pikánst (kiemeli a zöldségek ízét, ízt ad az egysíkú keményítős ételeknek, elmélyíti a desszertek ízét, ízesebbé teszi a gyümölcsöket, húsokat).

 

Felhasználás

Dekorsóként/dekorfűszerként és utóízesítésre érdemes használni, formája, íze így tud legjobban érvényesülni.

Legjobb társítás a francia-, olasz- és mediterrán konyha ételeihez, amelyekhez sok zöldfűszert (pl. oregano, petrezselyem, zsálya, kakukkfű, babér, snidling, lestyán, stb.) használnak.

Kitűnő utóízesítő grillezett halhoz, -tenger gyümölcseihez, -szárnyasokhoz, -nyúlhoz, -sertéshez, -bárányhoz, -borjúhoz, de kiváló lencséhez, babhoz, gombához, sütőtökhöz, padlizsánhoz, káposztához. Önmagában vagy más fűszerekkel együtt száraz dörzsfűszernek is ideális.

Szórjuk krémlevesekre (pl. burgonya, sütőtök, spárga, stb.), tojásos ételekre, sült burgonyára/édesburgonyára/paszternákra, paradicsomra, salátákra, krémsajtra, zöldségkrémekre, hüvelyesből készült krémekre, vagy egyszerűen vajas pirítósra. Keverjük el görög joghurtban, fűszervajban, szószokban, dresszingekben és mártogatókban. Morzsoljuk az elkészült tészta- és rizses ételekre vagy éppen kenyér vagy sós kekszek/sütemények/muffinok tetejére.

Olívaolajjal kombinálva egyszerű, mégis rendkívül ízgazdag salátaolajat kapunk.

Nagyon jól illik narancshoz, almához, körtéhez, sült sárgabarackhoz.

 

Az összetevőkről

 

Összetétel

tengeri só, rozmaring ökológiai termesztésből

 

Allergének

Ez a termék tejport, földimogyorót, dióféléket, zellert, mustárt, szezámmagot, gluténtartalmú gabonaféléket, szóját is csomagoló üzemben készült, emiatt ezen allergéneket nyomokban tartalmazhatja.

 

Tárolás: Óvjuk a nedvességtől, közvetlen napfénytől és melegtől!

Származási ország: Németország

 

Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a termékinformációk pontosak legyenek, azonban az élelmiszertermékek folyamatosan változnak, így az összetevők, a tápanyagértékek, a dietetikai és allergén összetevők is. Minden esetben olvassa el a terméken található címkét, és ne hagyatkozzon kizárólag azon információkra, amelyek a weboldalon találhatóak.
Ha bármilyen kérdése van, kérjük, hogy vegye fel a kapcsolatot az Ázsia Bt.-vel, vagy esetlegesen a termék gyártójával.
Annak ellenére, hogy a termékinformációk rendszeresen frissítésre kerülnek, az Ázsia Bt. nem vállal felelősséget semmilyen helytelen információért, amely azonban az Ön jogait semmilyen módon nem érinti.

Hasonló termékek

A kiválasztott termék a kosárba került!