Hickory füstölt só

Hickory smoked salt

Ár:
795 Ft
db

A termék adatai

Kiszerelés: 22 g
Bruttó egységár: 36 136 Ft/ kg

A termékről

 

Termékleírás

Hikori fával füstölt, finomszemcsés (1 - 2,5 mm) tengeri só az Egyesült Államokból.

Halványbarna színű, lágyan sós, mint általában a tengeri sók. A hikori fával füstölt anyagok sajátos ízvilágot képviselnek: lágy füstösség, enyhén édeskés, bacon-re emlékeztető aroma jellemzi.

Mint bármelyik só, ez a só is hordozza a sók általános tulajdonságait, ami a legközönségesebb fajtát is páratlanná és egyedivé teszi: elnyomja a keserű ízt, ízfokozóként működik, felerősíti, és elmélyíti a többi ízt, pl. az édeset vagy pikánst (kiemeli a zöldségek ízét, ízt ad az egysíkú keményítős ételeknek, elmélyíti a desszertek ízét, ízesebbé teszi a gyümölcsöket, húsokat).

FONTOS! Túl sok füstsó keserűvé teheti az ételt, ízesítsünk vele mértékkel!

 

Felhasználás

Ideális só utóízesítésre, de ha valami extrát szeretnénk, használjuk a megszokott, sima asztali só helyett.

Ha a grillezett- és BBQ- vagy a füstölt ételek füstös ízvilágát szeretnénk becsempészni ételeinkbe, grillezés és füstölés nélkül, a Hickory füstsó egy ideális választás ehhez, legyen szó egy oldalasról, bármilyen más sertésrészről, marháról, kacsáról, halról.

Füstös íze még jobban hangsúlyozza a grillezett húsok, -halak, -tenger gyümölcsei, -sajt és -zöldségek, sőt még a grillezett gyümölcsök aromáját is.

Kiváló steak, sült zöldségek, nyers hal, tojás, tojásos ételek, tészták (pl. füstös spaghetti carbonara), zöldségpürék, zöldségkrémlevesek, bab- és lencselevesek, főtt kukorica, salátaolaj, grill- és BBQ marinádok, BBQ szószok, -mártogatók utóízesítésre.

Tökéletes száraz dörzsfűszer, főleg egy kevés barna cukorral keverve. Isteni pástétomokra, szendvicsre, zöldségkrémekre, egy jó gratin dauphinois-ra (burgonyakarikák tejben vagy tejszínben főzve), párolt rizsre, salátákra vagy avokádóra, paradicsomra, uborkára, pörkölt, olajos magvakra, otthon készült zöldség chipsre, sós quiche-re, sós pitére, -soufflé-re szórva.

Nagyon jó olyan vegetáriánus és vegán ételek fűszerezésére, ahol az eredeti étel valamilyen füstölt állati eredetű alapanyaggal készülne, és ezt az ízvilágot, vagy pedig a tűzön grillezett ízvilágot szeretnék megidézni.

Különleges ízhatást eredményez karamellszószban, karamell fagyiban, bourbon szirupban.

 

Az összetevőkről

 

Összetétel

tengeri só, hikori füst

 

Allergének

Ez a termék tejport, földimogyorót, dióféléket, zellert, mustárt, szezámmagot, gluténtartalmú gabonaféléket, szóját is csomagoló üzemben készült, emiatt ezen allergéneket nyomokban tartalmazhatja.

 

Tárolás: Óvjuk a nedvességtől, közvetlen napfénytől és melegtől!

Származási ország: USA

 

Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a termékinformációk pontosak legyenek, azonban az élelmiszertermékek folyamatosan változnak, így az összetevők, a tápanyagértékek, a dietetikai és allergén összetevők is. Minden esetben olvassa el a terméken található címkét, és ne hagyatkozzon kizárólag azon információkra, amelyek a weboldalon találhatóak.
Ha bármilyen kérdése van, kérjük, hogy vegye fel a kapcsolatot az Ázsia Bt.-vel, vagy esetlegesen a termék gyártójával.
Annak ellenére, hogy a termékinformációk rendszeresen frissítésre kerülnek, az Ázsia Bt. nem vállal felelősséget semmilyen helytelen információért, amely azonban az Ön jogait semmilyen módon nem érinti.

Hasonló termékek

A kiválasztott termék a kosárba került!