Japán matcha só öko

Japanese matcha salt

Ár:
980 Ft
db

A termék adatai

Kiszerelés: 40 g
Bruttó egységár: 24 500 Ft/ kg

A termékről

 

Termékleírás

Japán matcha teaporral ízesített és színezett spanyol tengeri só. Japánban ezt a keveréket matcha shio-nak nevezik.

Az antioxidánsokban gazdag matcha teapor adja a gyönyörű, matt, világoszöld színét. Lágy sós íze enyhén füves, „zöld”, édeskés, diós árnyalatokkal egészül ki. 0,6 - 2 mm-es szemcséi egyenlőtlen méretűek, egészen apró, porszerű szemcsék és nagyobb kristályok keveréke.

És a legfontosabb, amitől nemcsak egy ínyenc sókülönlegesség, de bármelyik só egyedi és páratlan ízesítő: elnyomja a keserű ízt, ízfokozóként működik, felerősíti, és elmélyíti a többi ízt, pl. az édeset vagy pikánst (kiemeli a zöldségek ízét, ízt ad az egysíkú keményítős ételeknek, elmélyíti a desszertek ízét, ízesebbé teszi a gyümölcsöket, húsokat).

 

Felhasználás

Mint ínyenc sót, érdemes célzottabban használni, akár dekorációs célra, akár asztali sóként utóízesítésre, vagy főzősóként jól megválasztott társítással.

Utóízesítőként finomítja a zöldségek ízét, illik szárnyas húsokhoz, halakhoz és tenger gyümölcseihez, grillezett ételekhez (hús/zöldség/tofu), fűszeres levesekhez és szószokhoz, mártogatókhoz, saláta dresszingekhez, tojáshoz vagy tojásos ételekhez, edamamehoz. Isteni salátákra, avokádóra szórva, vagy édes-sós ételek ízesítésére. Különlegessé teszi a sós muffinokat/kekszeket/süteményeket, sőt, mi több, popcornra szórva is fantasztikus.

A matcha lágy ízárnyalatai miatt különösen jól illik az ázsiai rizses ételekhez, Japánban ez egy hagyományos tempura fűszer (palacsintaszerű tésztában, bő olajban sütött zöldség/hal/garnéla).

Nagyon jó marinádalap, kitűnő száraz dörzsfűszer önmagában.

Egzotikus látvány világos színű ételeken vagy a koktélcsésze szélének díszítőjeként.

A kísérletező kedvűek desszerteknél is kipróbálhatják, használjuk kedvenc süteményeinkben, kekszekre szórva, muffinokban elkeverve, vaníliás fagyihoz vagy más vaníliás desszerthez, mandula- vagy fehér csokoládé alapú csemegékhez.

 

Az összetevőkről

 

Összetétel

tengeri só, matcha teapor

 

Allergének

Ez a termék tejport, földimogyorót, dióféléket, zellert, mustárt, szezámmagot, búzát, szóját is csomagoló üzemben készült, emiatt ezen allergéneket nyomokban tartalmazhatja.

 

Tárolás: Óvjuk a nedvességtől, közvetlen napfénytől és melegtől!

Származási ország: Németország

 

Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a termékinformációk pontosak legyenek, azonban az élelmiszertermékek folyamatosan változnak, így az összetevők, a tápanyagértékek, a dietetikai és allergén összetevők is. Minden esetben olvassa el a terméken található címkét, és ne hagyatkozzon kizárólag azon információkra, amelyek a weboldalon találhatóak.
Ha bármilyen kérdése van, kérjük, hogy vegye fel a kapcsolatot az Ázsia Bt.-vel, vagy esetlegesen a termék gyártójával.
Annak ellenére, hogy a termékinformációk rendszeresen frissítésre kerülnek, az Ázsia Bt. nem vállal felelősséget semmilyen helytelen információért, amely azonban az Ön jogait semmilyen módon nem érinti.

Hasonló termékek

A kiválasztott termék a kosárba került!