Mexikói chipotle chilis só öko

Mexican chipotle chili salt ecologic

Ár:
690 Ft
db

A termék adatai

Kiszerelés: 38 g
Bruttó egységár: 18 158 Ft/ kg

A termékről

 

Termékleírás

Finomszemcséjű (0,6 - 2 mm), finomítatlan tengeri só és finomra őrölt chipotle chili keveréke. Halvány téglavörös színű, lágyan sós és kellemesen csípős, se nem túl tüzes, se nem túl enyhe. A keverék viseli a chipotle jellegzetes földes-füstös és enyhén édeskés-csokoládés jegyeit.

Más, finomított sókhoz képest a tengeri só több ásványi anyagot tartalmaz, mint pl. vas, kálium, kalcium, cink, mangán és jód. És a legfontosabb, amitől nemcsak egy ínyenc sókülönlegesség, de bármelyik só egyedi és páratlan ízesítő: elnyomja a keserű ízt, ízfokozóként működik, felerősíti, és elmélyíti a többi ízt, pl. az édeset vagy pikánst (kiemeli a zöldségek ízét, ízt ad az egysíkú keményítős ételeknek, elmélyíti a desszertek ízét, ízesebbé teszi a gyümölcsöket, húsokat).

 

Felhasználás

Főzősóként és asztali sóként is használható, de utóízesítésre is kiváló.

Kitűnő mexikói és Tex-Mex ételek ízesítéséhez, de bármilyen ételhez használhatjuk, amelynél jól jön egy kis füstös csípősség, legyen szó párolt/sült/grillezett zöldségekről, tofuról, salátákról, grillezett vagy BBQ húsokról/halakról/tenger gyümölcseiről, sültekről, klasszikus sült csirkéről, tojásos ételekről, mártogatókról, szószokról stb.

Isteni otthon készült zöldségchipsekre, nachos-ra, olajos magvakra, krémlevesek tetejére szórva. Görög joghurtban elkeverve egyszerre fűt és hűt, olívaolajjal társítva meg egy nagyszerű salátaolajat kapunk.

Önmagában vagy más fűszerekkel együtt száraz dörzsfűszernek is ideális.

Nagyon jó dinnyéhez, papayához, mangóhoz, ananászhoz, őszibarackhoz.

A kísérletező kedvűek desszerteknél is kipróbálhatják, különlegessé teszi csokoládé mousse-t, -fagyit, -pudingot, -soufflé-t, a brownie-t, Crepes Suzette-t, stb.

Lenyűgöző látvány, mint koktélcsésze díszítő, Bloody Maryhez, Margaritákhoz, Grapefruit Palomához, és nemcsak…

 

Az összetevőkről

 

Összetétel

tengeri só, chipotle chili ökológiai termesztésből

 

Allergének

Ez a termék tejport, földimogyorót, dióféléket, zellert, mustárt, szezámmagot, gluténtartalmú gabonaféléket, szóját is csomagoló üzemben készült, emiatt ezen allergéneket nyomokban tartalmazhatja.

 

Tárolás: Óvjuk a nedvességtől, közvetlen napfénytől és melegtől!

Származási ország: Németország

 

Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a termékinformációk pontosak legyenek, azonban az élelmiszertermékek folyamatosan változnak, így az összetevők, a tápanyagértékek, a dietetikai és allergén összetevők is. Minden esetben olvassa el a terméken található címkét, és ne hagyatkozzon kizárólag azon információkra, amelyek a weboldalon találhatóak.
Ha bármilyen kérdése van, kérjük, hogy vegye fel a kapcsolatot az Ázsia Bt.-vel, vagy esetlegesen a termék gyártójával.
Annak ellenére, hogy a termékinformációk rendszeresen frissítésre kerülnek, az Ázsia Bt. nem vállal felelősséget semmilyen helytelen információért, amely azonban az Ön jogait semmilyen módon nem érinti.

Hasonló termékek

A kiválasztott termék a kosárba került!