Pakisztáni prémium himalája só finom szemcsés

Pakistani premium himalyan salt fine grain

Ár:
690 Ft
db

A termék adatai

Kiszerelés: 40 g
Bruttó egységár: 17 250 Ft/ kg

A termékről

 

Termékleírás

Prémium minőségű, adalékanyagmentes, finomszemű (0,4 – 0,8 mm) rózsaszín himalája kősó, Észak Pakisztán Punjab tartományából. Voltaképpen nem is a Himalája hegységből termelik ki, hanem attól egy többszáz km-re fekvő, Sóvidéknek nevezett hegyláncból, amely a Himalája lábainál fekszik. A mai napig többnyire kitermelés folyik ezekben a bányákban.

A himalája só tulajdonképpen egy – a prekambriumi időszakban, kb. 600 millió évvel ezelőtt kiszáradt - lagúna maradványa, amely a föld tektonikus mozgásai miatt mélyen a föld alá került. Mivel olyan sokáig volt föld alá temetve ez a sóréteg, és ez idő alatt szennyeződés nem érte, ezért Földünk egyik legtisztább sójának tartják.

A nagy sókristályok színe, egyedülállóan magas ásványi anyag tartalma miatt, rendkívül változatos tud lenni: fehér, a rózsaszín mindenféle árnyalata, narancsos, vörös. 84 különféle ásványi anyagot és nyomelemet tartalmaz, többek között vasat, magnéziumot, foszfort, kalciumot, káliumot, klórt, bórt, fluort, jódot, cinket, szelént, rezet, stb.

Mint bármelyik só, legyen az különleges vagy egyszerű, ez a só is hordozza a sók általános tulajdonságait, amitől a legközönségesebb fajta is páratlan és egyedi: elnyomja a keserű ízt, ízfokozóként működik, felerősíti, és elmélyíti a többi ízt, pl. az édeset vagy pikánst (kiemeli a zöldségek ízét, ízt ad az egysíkú keményítős ételeknek, elmélyíti a desszertek ízét, ízesebbé teszi a gyümölcsöket, húsokat).

 

Felhasználás

Utóízesítésre, asztali sóként vagy dekorsóként érdemes használni, gyönyörű színe így tud legjobban érvényesülni.

Gyakorlatilag bármihez használhatjuk, nyers vagy főtt, sós vagy édes ételekhez, gyümölcsökhöz, desszertekhez.

 

Az összetevőkről

 

Összetétel

kősó

 

Allergének

Ez a termék tejport, földimogyorót, dióféléket, zellert, mustárt, szezámmagot, gluténtartalmú gabonaféléket, szóját is csomagoló üzemben készült, emiatt ezen allergéneket nyomokban tartalmazhatja.

 

Tárolás: Óvjuk a nedvességtől, közvetlen napfénytől és melegtől!

Származási ország: Pakisztán

Hasonló termékek

A kiválasztott termék a kosárba került!