Sierra nevadai forrás só finomszemcsés

Sierra nevada spring water salt fine grain

Ár:
991 Ft
db

A termék adatai

Kiszerelés: 500 g
Bruttó egységár: 1 982 Ft/ kg

A termékről

 

Termékleírás

Különleges, finomszemcsés, nagyon tiszta, fehér forrás só, Spanyolországból, az Andalúziában található - ipari és mezőgazdasági szennyeződéstől mentes - Sierra Nevada hegységből.

Mint olyan sok részén a világnak, itt is kb. 200 millió évvel ezelőtt a tektonikus földmozgások és az éghajlatváltozás miatt az ősi óceán vize kiszáradt, a kikristályosodott sórétegek pedig a további földmozgások miatt mélyen a föld alá kerültek. Amikor földalatti vízfolyások találkoznak ezekkel a sórétegekkel, sót oldanak ki, telítődnek, és sós vízként törnek a felszínre. Ilyen forrásvizekből nyerik a sót; speciálisan kialakított sólepárló medencékbe csatornázzák, ahol az elpárologtatás, kikristályosítás és napon való szárítás történik. A helyi időjárási körülmények csupán tavasztól őszig ideálisak a só kitermeléséhez.

A sierra nevadai forrás só finomítatlan és adalékanyagmentes, hozzáadott jódot nem tartalmaz. Magas az ásványi anyag tartalma, több mint 75 különböző nyomelem és ásványi anyag található benne. Sóssága enyhe, nincs kesernyés utóíze, mint általában a közönséges asztali sóknak.

Mint bármelyik só, elnyomja a keserű ízt, ízfokozóként működik, felerősíti, és elmélyíti a többi ízt, pl. az édest vagy pikánst (kiemeli a zöldségek ízét, ízt ad az egysíkú keményítős ételeknek, elmélyíti a desszertek ízét, ízesebbé teszi a gyümölcsöket, húsokat).

 

Felhasználás

Bármihez használható, főzéshez, utóízesítésre vagy asztali sóként.

Szórjuk nyers ételekre, friss zöldségekre, salátákra, grillezett/sült/párolt halra, -tenger gyümölcseire, -húsokra, -zöldségekre, pörköltekbe, egytálételekbe, levesekbe, friss gyümölcsre, gyümölcssalátákra, de igazából bármilyen ételhez használható, ahol fontos, hogy jó minőségű só kerüljön rá.

 

Az összetevőkről

 

Összetétel

forrás só

 

Allergének

Ez a termék tejport, földimogyorót, dióféléket, zellert, mustárt, szezámmagot, gluténtartalmú gabonaféléket, szóját is csomagoló üzemben készült, emiatt ezen allergéneket nyomokban tartalmazhatja.

 

Tárolás: Óvjuk a nedvességtől, közvetlen napfénytől és melegtől!

Származási ország: Spanyolország

 

Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a termékinformációk pontosak legyenek, azonban az élelmiszertermékek folyamatosan változnak, így az összetevők, a tápanyagértékek, a dietetikai és allergén összetevők is. Minden esetben olvassa el a terméken található címkét, és ne hagyatkozzon kizárólag azon információkra, amelyek a weboldalon találhatóak.
Ha bármilyen kérdése van, kérjük, hogy vegye fel a kapcsolatot az Ázsia Bt.-vel, vagy esetlegesen a termék gyártójával.
Annak ellenére, hogy a termékinformációk rendszeresen frissítésre kerülnek, az Ázsia Bt. nem vállal felelősséget semmilyen helytelen információért, amely azonban az Ön jogait semmilyen módon nem érinti.

 

Hasonló termékek

A kiválasztott termék a kosárba került!