Tengeri sópehely -maldon

Sea salt flakes -maldon

Ez a termék jelenleg nem kapható

A termék adatai

Kiszerelés: 1400 g
Bruttó egységár: 6 094 Ft/ kg

A termékről

 

Termékleírás

Bio és kóser minősítésű tengeri sópehely, tulajdonképpen egy hasonló piramis só, mint a ciprusi. Nevét az angliai Essexben található, partvidéki városról, Maldonról kapta, amely a magas sótartalmú, nyílt tengerrel közlekedő Blackwater folyó torkolatánál fekszik. Ez a vidék igen kedvező időjárási és természeti feltételekkel van megáldva a sókitermeléshez: a folyó szétterülő sós mocsarait rendszeresen elárasztja a víz dagálykor, és a vidékhez képest kevés az esőzés.

1882 óta készíti ezt a sót az Osborne család, szinte változatlan módszerekkel. A sós vizet begyűjtik, többször ülepítik, megszűrik, és csak a legvégén kerül a lepárló medencékbe, melyeket fűtőcsövek bonyolult hálózata forral-melegít. A sóoldatot először forralják, majd csökkentik a hőmérsékletet, amíg a piramis alakú sókristályok ki nem alakulnak a víz felületén. Egy adott ponton saját súlyuk lesüllyeszti a medence aljára, ahonnan már begyűjthetők.

Törékeny, finom szerkezetű, könnyen szétmorzsolható. A ropogós sópelyhek nagyon gyorsan elolvadnak a szájban, minden sók között ez a sófajta a leggyorsabban olvadó. Sósabbnak hat, mint az átlagos sók, íze tiszta, friss, intenzív, semmilyen hozzáadott anyagot nem tartalmaz. Ásványi anyag tartalma kiegyensúlyozott, relatív kevés magnéziummal, ettől a sónak egyáltalán nincs kesernyés utóíze.

Mint bármelyik só, legyen az különleges vagy egyszerű, ez a só is hordozza a sók általános tulajdonságait, amitől a legközönségesebb fajta is páratlan és egyedi: elnyomja a keserű ízt, ízfokozóként működik, felerősíti, és elmélyíti a többi ízt, pl. az édeset vagy pikánst (kiemeli a zöldségek ízét, ízt ad az egysíkú keményítős ételeknek, elmélyíti a desszertek ízét, ízesebbé teszi a gyümölcsöket, húsokat).

 

Felhasználás

Utóízesítésre és dekorsóként érdemes használni, állaga és alakja így tud legjobban érvényesülni.

Szórjuk grillezett/sült halra, -tenger gyümölcseire, steakre, foie gras-ra, pástétomokra, szarvasgombás ételekre, párolt zöldségekre, nyers zöldségekre, salátákra, avokádóra, antipasti-kra, friss gyümölcsökre, mint pl. dinnye, papaya, mangó, ananász, őszibarack.

A kísérletező kedvűek desszerteknél is kipróbálhatják, különlegessé teszi a gyümölcsösös- és/vagy csokoládés desszerteket (brownie, mousse, soufflé, Crepes Suzette, pite, stb.).

Lenyűgöző látvány, mint koktélcsésze díszítő, Bloody Maryhez, Margaritákhoz, vagy akár söröspohár díszítő könnyű sörökhöz, és nemcsak…

 

Az összetevőkről

 

Összetétel

tengeri só

 

Allergének

Ez a termék tejport, földimogyorót, dióféléket, zellert, mustárt, szezámmagot, gluténtartalmú gabonaféléket, szóját is csomagoló üzemben készült, emiatt ezen allergéneket nyomokban tartalmazhatja.

 

Tárolás: Óvjuk a nedvességtől, közvetlen napfénytől és melegtől!

Származási ország: Egyesült Királyság

 

Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a termékinformációk pontosak legyenek, azonban az élelmiszertermékek folyamatosan változnak, így az összetevők, a tápanyagértékek, a dietetikai és allergén összetevők is. Minden esetben olvassa el a terméken található címkét, és ne hagyatkozzon kizárólag azon információkra, amelyek a weboldalon találhatóak.
Ha bármilyen kérdése van, kérjük, hogy vegye fel a kapcsolatot az Ázsia Bt.-vel, vagy esetlegesen a termék gyártójával.
Annak ellenére, hogy a termékinformációk rendszeresen frissítésre kerülnek, az Ázsia Bt. nem vállal felelősséget semmilyen helytelen információért, amely azonban az Ön jogait semmilyen módon nem érinti.

Hasonló termékek

A kiválasztott termék a kosárba került!