Pad thai stir fry szósz és pörkölt mogyoró -lobo

Pad thai stir fry sauce -lobo

Ár:
991 Ft
db

A termék adatai

Kiszerelés: 120 g
Bruttó egységár: 8 258 Ft/ kg

A termékről

 

Termékleírás

Édes-savanyú-sós-csípős szósz, egy kompakt kényelmi termék az egyik legismertebb, és viszonylag újkeletű thai tésztaételhez, a Pad thai-hoz. Halal minősítésű, nem tartalmaz hozzáadott MSG-t, -tartósítószert és mesterséges színezőanyagot.

A készítmény használata rendkívül egyszerű és praktikus (lásd a receptet lent). Két-tasakos: egyikben van maga a szósz, a másikban pedig a pörkölt, durvára vágott földimogyoró. 2 adag Pad thai-hoz elég.

A Pad thai szó szerint thai stir fry-t jelent, egy rizstészta alapú rázva pirított ételt, amely gyorsan elkészíthető; könnyű és laktató; izgalmas textúrákat hoz össze: puha, de ruganyos, ugyanakkor ropogós-roppanós, egyszerre lédús-friss és olajos-nehéz. Tökéletesen kiegyensúlyozott ízvilágú, ahol a csípős, sós, savanyú és édes ízek úgy vannak együtt, hogy egyik sem dominálja le a másikat.

Az ízesítés - a tamarind szósz/paszta, a halszósz és a pálmacukor hármasa - a Pad thai „lelke”, ettől lesz összetéveszthetetlenül thaiföldi ez a kínai eredetű konyhatechnológiai eljárás sal készült étel. Alapvetően ennyiből kell állnia a Pad thai szósznak, de a kereskedelmi forgalomban levő termékek gyakran tartalmazzák a Pad thai szerves részét képező, de más főzési szakaszban hozzáadott salottahagymát és/vagy fokhagymát is, ill. olyan anyagokat, amelyek nem alkotói a „hagyományos” Pad thai-nak. Így pl. a Lobo szósza paradicsompasztát és ecetet is tartalmaz.

 

Felhasználás

A Pad thai esetében sincs kőbe vésett recept, hogy pontosan milyen összetevőket kell használni, van néhány alapdolog, ilyen a rizstészta, natúr, kemény vagy extra-kemény tofu, garnéla (nyugati, „idegen” változatoknál csirke vagy marha), tojásfokhagyma vagy salottahagyma, mungóbabcsíra, chili, pad thai szósz (halszósz, pálmacukor, tamarind), a többi meg változó. Így hát van olyan, amikor szárított garnéla, pácolt retek/tarlórépa, kínai metélőhagyma (fokhagymasnidling), különféle friss zöldség is kerül bele.

A kész Pad thai-ra pörkölt, aprított földimogyorót szórnak, és lime-mal ízesítik.

Hagyományosan széles rizstésztával készül (Banh pho), olykor rizs vermicellivel, amit mindig szigorúan csak hideg vízben áztatnak, különben ragacsossá válik. A mungóbab keményítős üvegtészta is megteszi - ha épp nincs rizstésztánk - elég jól magába szívja az ízeket. Figyeljünk oda, hogy pirítás közben ne főzzük túl a rizstésztát, és ne is szárítsuk ki.

Pad thai hozzávalók (2 személyre)

  ♦ 1 tasak Lobo Pad thai stir fry szósz és földimogyoró

  ♦ 3 ek étolaj

  ♦ 100 g tisztított garnéla

  ♦ 100 g kemény vagy extra-kemény tofu (1x1x3 cm-es hasábokra vágva)

  ♦ 120 g száraz rizstészta (szélesmetélt) vagy mungóbab keményítős üvegtészta (vermicelli) (az elkészítéséhez kövessük az adott termék csomagolásán levő útmutatót)

  ♦ 1 tojás (felverve)

  ♦ 100 g friss mungóbabcsíra

  ♦ 3 db metélőhagyma (legjobb a kínai) (2.5 cm hosszúra vágva)

  ♦ egy kis pálmacukor, thai halszósz (utóízesítéshez, ha szükséges) (érdemes mindig Thai halszószt - nam pla - használni, mert más, mint a vietnámi, sósabb és erőteljesebb ízű)

  ♦ lime (utóízesítéshez)

Elkészítés

1/ Egy tapadásmentes serpenyőben forrósítsuk fel az olajat magas hőfokon, adjuk hozzá a garnélát és a tofut, és rázva pirítsuk 1 percig.

 2/ Adjuk hozzá a rizstésztát és a Pad thai szószt, és rázva pirítsuk kb. 3 percig, vagy amíg eléggé száraz lesz, úgy, hogy közben jól bevonja a szósz a tésztát. Figyeljünk oda azonban, hogy ne szárítsuk ki teljesen, és ne is főzzük túl. Ha mégis nagyon száraznak tűnik, spricceljünk rá egy kis vizet.

 3/ Csináljunk egy kis helyet a tojásnak a serpenyő egyik felében, toljuk odébb a tésztát, majd csorgassuk ide a tojást, nyomkodjuk szét sütés közben, hogy darabokra szakadjon, és keverjük bele a tésztába.

 4/ Adjuk hozzá a mungóbabcsírát és a metélőhagymát, és pirítsuk 1 percig, majd szórjuk rá a mogyorót.

 5/ Korrigáljuk az ízét pálmacukorral és halszósszal, ha szükséges.

 6/ Tálaljuk forrón, egy lime cikket helyezve a tészta mellé.

 

Az összetevőkről

 

Összetétel

szósz: cukor, tamarindpaszta (tamarind, víz), salottahagyma, halszósz (szardellakivonat, makréla, só, víz, cukor), paradicsompaszta, fokhagyma, szójaolaj, desztillált ecet só, chilikivonat

földimogyoró: pörkölt, durvára vágott földimogyoró, csomósodást gátló anyag: E551(nano)

 

Allergének

Szóját, halat, földimogyorót tartalmaz. Nyomokban rákféléket és puhatestűeket tartalmazhat.

 

Tápanyag-összetétel 100 g termékben

Átlagos tápérték 100 g termékben
Energia: 1335 kJ / 319 kcal
Zsír: 15 g
- amelyből telített zsírsavak: 1.9 g
Szénhidrát: 36 g
- amelyből cukrok: 36 g
Fehérje: 7.6 g
Só: 3.3 g

 

Tárolás: Száraz helyen tartandó.

Származási hely: Thaiföld

 

Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a termékinformációk pontosak legyenek, azonban az élelmiszertermékek folyamatosan változnak, így az összetevők, a tápanyagértékek, a dietetikai és allergén összetevők is. Minden esetben olvassa el a terméken található címkét, és ne hagyatkozzon kizárólag azon információkra, amelyek a weboldalon találhatóak.
Ha bármilyen kérdése van, kérjük, hogy vegye fel a kapcsolatot az Ázsia Bt.-vel, vagy esetlegesen a termék gyártójával.
Annak ellenére, hogy a termékinformációk rendszeresen frissítésre kerülnek, az Ázsia Bt. nem vállal felelősséget semmilyen helytelen információért, amely azonban az Ön jogait semmilyen módon nem érinti.

Hasonló termékek

A kiválasztott termék a kosárba került!