*gyömbérkrém -just add

Ginger purée -just add

Ez a termék jelenleg nem kapható

A termék adatai

Kiszerelés: 75 g
Bruttó egységár: 22 000 Ft/ kg

A termékről

 

Termékleírás

Pikáns, illatos-aromás, koncentrált nyers gyömbérpaszta. Használatra kész, vegán kényelmi termék főzéshez, elsősorban frissen pürésített-, másodsorban friss szeletelt/darabolt gyömbér helyett.

Minél hosszabban hőkezeljük, annál inkább lágyul a csípőssége. Ha egyáltalán nem főzzük/pirítjuk, vagy csak a főzés végén adjuk az ételhez, sokkal élesebbnek, csípősebbnek fog hatni.

1 teáskanál krém egyenértékű 1 teáskanál frissen aprított gyömbérrel.

 

Felhasználás

Az ázsiai országok többségében napi szinten használnak friss gyömbért valamilyen formában (darabolva, egészben vagy pürésítve), fűszerként és gyógynövényként. Lehetetlen lenne felsorolni minden ország minden ételét, amelybe gyömbér kerül, de a lenti néhány példa egy jó kiindulópont lehet gyömbérpasztánk felhasználásához.

Az indiai konyhában a gyömbérpaszta alapnak számít, csakúgy, mint a fokhagymapaszta. Néha mindkettőt, máskor csak egyiket, vagy másikat adják a dahlokhoz (fűszeres lencsefőzelékszerűség), curry-khez, chutney-khoz, pickle-höz. Az Andhra Pradesh állambeli allam pachadi vagy gyömbér pickle és a Tamil Nadu állambeli inji chutney vagy gyömbér chutney kulcsösszetevője a pürésített gyömbér, ám legtöbb receptben a gyömbér nem főszereplő, csupán egy a sok fűszer közül, ami egy chutney-ba vagy pickle-be kerül, ilyen pl. a Kerala stílusú vörös kókusz chutney; Tamil Nadu stílusú vörös chili chutney chana dallal; bengáli stílusú mangó chutney; brinjal chutney (padlizsán chutney); fafda chutney (gyömbér-zöld chili-menta-koriander chutney) stb.

A thai konyha több galangát használ, mint gyömbért, de van olyan, hogy a galangát gyömbérrel váltja ki vagy mindkettőt használja párhuzamosan, pl. a thai piros vagy a zöld curry, a panang curry esetében. Bár mind a Gai pad king-be (thai gyömbéres csirke stir fry), mind a Khao soi-ba (krémes kókuszos curry tésztaleves) és a joke-be (thai reggeli rizskása) szeletelt gyömbért tesznek, ha épp nincs friss gyömbérünk, helyettesíthetjük a pürével.

A kínai konyha friss fűszerei között lépten-nyomon találkozhatunk a gyömbérrel, igaz, hogy leginkább egészben vagy darabolva, de ésszerű keretek között kiválthatjuk a gyömbérpürével, pl. a gyömbéres csirkénél, szezámolajos csirkénél, kínai gyömbéres tésztánál, gyömbér-újhagyma szósznál, kung pao csirkénél, csípős szecsuáni marhánál, dandan miannál (csípős szecsuáni tésztaétel), sertés-gyömbér stir fry-nál stb.

Indonéziában gyömbérrel készül jó pár sertéshús alapú étel, mint a babi masak tomat (fűszeres sertésragu), a tinaransay (fűszeres, szárazabb sertésragu), bizonyos babi panggang ételek marinádja. Gyömbér kerül a sate padang (bambusznyárson grillezett marhahús) marinádjába, a rendangba (fűszeres, aromás, kókusztejben hosszan főzött marhahús étel), a nasi gorengbe (indonéz sültrizs), az ayam goreng (sült csirke) fűszerei közé. Az indonéz bumbu-k (indonéz fűszerpaszták gyűjtőneve) között több is van, amelyhez gyömbért is adnak, ilyen pl. a bumbu dasar kuning (sárga színű alap-fűszerpaszta) vagy a bumbu dasar jingga (narancssárga színű alap-fűszerpaszta). Nagyon sok kókusztejes és stir fry ételt gyömbérrel dobnak fel.

A vietnámi konyha is gyakran használ gyömbért, pl. a Nuoc mam gung-hoz (gyömbéres mártogató szósz), Com gung tuong-hoz (fokhagymás-gyömbéres rizs), Ga kho gung-hoz (gyömbéres csirke), Chá cá la vong-hoz (grillezett kurkumás hal). A koreaiak bizonyos marinádokhoz adják, mint a bulgogi-, a citromnádas csirke-, a kalbi pácleve.

Srí lankai gyömbéres étel a srí lankai rák curry, a csirke kottu roti (rázva pirított fűszeres, szaggatott roti kenyér zöldséggel, tojással, hússal), wambatu moju (padlizsán pickle), kukul mas maluwa (csirke curry). Nepáli gyömbéres étel a dal bhat (fűszeres lencse curry); a momo (hússal/zöldséggel töltött, gőzölt tésztabatyu); a momo kísérő mártogatója, a gyömbéres-chilis szósz; a sukuti (szárított, marinált hús). Pakisztáni gyömbéres étel a seekh kabab (nyárson grillezett, fűszeres darált hús), az aloo gosht (húsos-burgonyás ragu); a karahi csirke (pakisztáni csirke curry), a shami kebab (fűszeres darált bárnyhús fasírt), a bhuni mash ki dal (hántolt urid lencsefőzelékszerűség), a torai ki sabzi (cukkini curry).

Kitűnő fűszeradalék nyugati stílusú chutney-kba, ázsiai stílusú stir fry-okhoz, ázsiai stílusú szószokhoz, grill- és BBQ fényező szószokhoz (különösen sertéshez, marhához, lazachoz), hús- és tenger gyümölcsei marinádokhoz, mártogatókhoz, krémlevesekhez (sárgarépa, sütőtök, édeskrumpli, paszternák), sült gyökérzöldségekhez, tofuhoz.

 

Az összetevőkről

 

Összetétel

gyömbér 84%, só, savanyúságot szabályozó: E260; cukor, repceolaj, stabilizáló: E415; tartósító: E501

 

Tápanyag-összetétel 100 g termékben

Átlagos tápérték 100 g termékben
Energia: 635 kJ/150 kcal
Zsír: 2,4 g
- amelyből telített zsírsavak: 0,2 g
Szénhidrát: 22,3 g
- amelyből cukrok: 4,6 g
Rost: 2,2 g
Fehérje: 5,3 g
Só: 6,0 g

 

Tárolás: 2 - 8°C között. Felbontás után 21 napon belül használjuk fel.

Származási ország: Egyesült Királyság

 

Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a termékinformációk pontosak legyenek, azonban az élelmiszertermékek folyamatosan változnak, így az összetevők, a tápanyagértékek, a dietetikai és allergén összetevők is. Minden esetben olvassa el a terméken található címkét, és ne hagyatkozzon kizárólag azon információkra, amelyek a weboldalon találhatóak.
Ha bármilyen kérdése van, kérjük, hogy vegye fel a kapcsolatot az Ázsia Bt.-vel, vagy esetlegesen a termék gyártójával.
Annak ellenére, hogy a termékinformációk rendszeresen frissítésre kerülnek, az Ázsia Bt. nem vállal felelősséget semmilyen helytelen információért, amely azonban az Ön jogait semmilyen módon nem érinti.

Hasonló termékek

A kiválasztott termék a kosárba került!