LEXIKON
- Babcsíra - (Phaseolus aureus)
- Babér levél
- Balzsamecet
- Balzsamecet II. - Hogy készül?
- bambusz
- Bambuszgőzőlő
- Bambuszrost
- Bambuszrügy
- Barackmagolaj
- Barna mártás
- Barna rizs
- Basmati rizs
- Batáta
- Bazsalikom - Gyógyhatása
- Bazsalikom mag
- Bechamel mártás
- Bolivíai rózsa só
- Borkén
- Borókabogyó
- Bors: fekete, fehér, piros és zöld
- Borsikafű
- Borsmenta
- Borsmenta - gyógyhatása
- Brazil rózsabors - Schinus terebinthifolius
- Bulgogi sütés
- Bulgur
- Burgonyaliszt
- Búzacsíraolaj
Borókabogyó
Fűszerként frissen vagy szárítva, egészben vagy őrölve használjuk – különösen a vadhúsokhoz, de mártások, pácok ízesítésére, sőt, húsok füstöléséhez is kitűnő. Kellemes illata miatt a húspácok és húsfüstölő szerek egyik legfőbb alkotórésze. A grillezett húsok borókás füstben finom aromás ízt kapnak. Az egészben vagy felezve használt bogyót tálalás előtt ki kell szedni az ételből.
Használják főzelékek, saláták, savanyú káposzta, marinírozott halételek, sonkapácok ízesítéséhez is.