LEXIKON
Utahi édes só
Színét a vulkáni hamutól kapja. Az édes só az ásványi anyagok tárháza, kiemelkedően magas és természetes jódtartalma miatt számít különlegesnek.
Tiszta só, mentes a szennyeződésektől. Enyhe ízű, ezért mindenféle étel elkészítéséhez ajánlott. Az édes só az ősidők tengereinek mélyéről származik, amelyek 200 millió évvel ezelőtt a kontinensrészt borították.
A Jura korszak vulkánkitörései miatt kialakult lávarétegek végül lefedték a sót, elzárva azt a külvilágtól – és a szennyeződés minden formájától. Az észak-amerikai édes só egyike a világ legfinomabb és legtisztább sóinak, nem finomítják, nem kezelik, adalékanyagoktól mentes, 100%-ig természetes termék.
Durva és finomszemű utahi sót is tartunk.
96,7% NaCl, 0,42% Ca, 0,20% K, 0,12% Rb, 0,11% S 0,09% Mg, 0,05% Fe