LEXIKON
- Fafüle gomba
- Fafülgomba (Auricularia polytricha)
- Fahéj
- Fecskefészek
- Fehér mártás
- Fehér mustármag
- Fehér ragadós rizs (Oryza sativa spp.)
- Fehérmártás
- Fekete bab (erjesztett)
- Fekete kömény - Nigella
- Fekete mustármag
- Feketeáfonya
- feketebors
- Feketebors olaj
- Feketecsalán olaja
- Feketegyökér
- Felhőfülgomba (Auricularia cornea)
- Fésűkagyló (Amusium pleurone cies)
- Fokhagyma
- Francia gasztronómia
- Fűszerkömény olaj
Fehér mustármag
Ez a fűszer arab közvetítéssel jutott Európába, Spanyolországon keresztül. Az egynyári, 30-60 cm magas növény termésében található kb. 2 mm-es magok adják a fűszert. A magoknak magas az olajtartalma, ízük kissé csípős. Pácoláshoz, savanyúságok készítésénél, húsételekhez remekül használható. A magok akkor adják ki igazán erejüket, ha megtörik majd hideg vízzel, elegyítik őket.