LEXIKON
- Fafüle gomba
- Fafülgomba (Auricularia polytricha)
- Fahéj
- Fecskefészek
- Fehér mártás
- Fehér mustármag
- Fehér ragadós rizs (Oryza sativa spp.)
- Fehérmártás
- Fekete bab (erjesztett)
- Fekete kömény - Nigella
- Fekete mustármag
- Feketeáfonya
- feketebors
- Feketebors olaj
- Feketecsalán olaja
- Feketegyökér
- Felhőfülgomba (Auricularia cornea)
- Fésűkagyló (Amusium pleurone cies)
- Fokhagyma
- Francia gasztronómia
- Fűszerkömény olaj
Fekete mustármag
A mustárfű növény magja, a mustármag, ismert fűszer. Gyakran használják az indiai konyhában, pl a curry-k egyik alapanyaga, rai néven ismert. A magokat a főzés elején forró olajba dobva, megpattogtatva, karakteres mogyorós ízt ad az ételnek. Vigyázat, nagyon pattognak, érdemes lefedni a serpenyőt! Olajat sajtolnak belőle, és ezt főzőolajnak használják Indiában.
Használható savanyúságoknál, halas ételekhez mag formájában, mustár formájában pedig gyakran fogyasztjuk különböző ételekhez. Készülhet belőle mártás, pác vagy szósz is!