LEXIKON
- Fafüle gomba
- Fafülgomba (Auricularia polytricha)
- Fahéj
- Fecskefészek
- Fehér mártás
- Fehér mustármag
- Fehér ragadós rizs (Oryza sativa spp.)
- Fehérmártás
- Fekete bab (erjesztett)
- Fekete kömény - Nigella
- Fekete mustármag
- Feketeáfonya
- feketebors
- Feketebors olaj
- Feketecsalán olaja
- Feketegyökér
- Felhőfülgomba (Auricularia cornea)
- Fésűkagyló (Amusium pleurone cies)
- Fokhagyma
- Francia gasztronómia
- Fűszerkömény olaj
Fehér ragadós rizs (Oryza sativa spp.)
A hosszú szemű rizsnél kerekebb, és főzéskor ragadóssá válik. A kínaiak erősen fűszerezett utóételként, (lásd. kevergetve sütött ragadós rizs) és pudingként (nyolckincs rizsfelfújt) is fogyasztják. Alkalmas tölteléknek is ( ragadós rizzsel töltött kacsa).
Lezárt edényben hónapokig eltartható.