LEXIKON
- Cajun és kreol food - észak amerikai konyha
- Camargue vörös rizs
- Cápauszony
- Cassava
- Cassia - Kasszia
- Cayenne-bors
- Chasseur, azaz vadászmártás
- Chia - Azték bors
- Chia mag - Azték zsálya
- Chilipaprika (Capsicum frutescens)
- Chipotle
- Chorella
- Choya saké - szaké
- Chutney
- Citromfű
- Citromhéj
- Citromnád
- Citromsav
- Citromsav
- Citromverbéna
- Csalán
- Csicseriborsó
- Csillagánizs
- Csiperke
- Cubebe bors -
- Cumberland mártás
- Curry
- Curry levél
Camargue vörös rizs
Franciaország déli részén, a Camargue-i régióban termesztett rizsfajta, intenzív diós ízzel rendelkezik. A rizsek között alacsonyabb glikémiás indexű (68). Apró szemű, barnás-vörös színű, meglehetősen ragacsos rizs, ami miatt ideális rizottókhoz is. Átlagos főzési idő 35-45 perc. A legfinomabb halakkal, vagy zöldségekbe töltve.
forrás: cleaneating.hu