LEXIKON
- Cajun és kreol food - észak amerikai konyha
- Camargue vörös rizs
- Cápauszony
- Cassava
- Cassia - Kasszia
- Cayenne-bors
- Chasseur, azaz vadászmártás
- Chia - Azték bors
- Chia mag - Azték zsálya
- Chilipaprika (Capsicum frutescens)
- Chipotle
- Chorella
- Choya saké - szaké
- Chutney
- Citromfű
- Citromhéj
- Citromnád
- Citromsav
- Citromsav
- Citromverbéna
- Csalán
- Csicseriborsó
- Csillagánizs
- Csiperke
- Cubebe bors -
- Cumberland mártás
- Curry
- Curry levél
Chilipaprika (Capsicum frutescens)
azaz szárított piros chili. Vérpiros, igen gyakran csak szárított chilinek nevezett fűszer, amely két méretben kapható: a kicsi, max. 4 cm-es és a nagy, kb. 7,5 cm-es vagy annál hosszabb paprika.
A szecsuani-hunani konyha elengedhetetlen kelléke, mivel ettől nyeri az étel tüzes csipősségét. Aki azonban nem szokott hozzá, jobb, ha kiveszi a magokat és a fehér belső ereket, mert ezek a legcsípősebb részei. Lezárt edényben korlátlan ideig eltartható.