LEXIKON
- Cajun és kreol food - észak amerikai konyha
- Camargue vörös rizs
- Cápauszony
- Cassava
- Cassia - Kasszia
- Cayenne-bors
- Chasseur, azaz vadászmártás
- Chia - Azték bors
- Chia mag - Azték zsálya
- Chilipaprika (Capsicum frutescens)
- Chipotle
- Chorella
- Choya saké - szaké
- Chutney
- Citromfű
- Citromhéj
- Citromnád
- Citromsav
- Citromsav
- Citromverbéna
- Csalán
- Csicseriborsó
- Csillagánizs
- Csiperke
- Cubebe bors -
- Cumberland mártás
- Curry
- Curry levél
Chipotle
A chipotle jellegzetesen közép-amerikai fűszer: fafüstön szárított jalapeño (Capsicum annuum) paprika.
Moritas néven is ismert; füstös és gazdag ízével Mexikóban általában levesekhez, páclevekhez, szószokhoz (egyebek között egyes salsa szószokban) is használják
foto: tanglednoodle.blogspot.com,