LEXIKON
- Cajun és kreol food - észak amerikai konyha
- Camargue vörös rizs
- Cápauszony
- Cassava
- Cassia - Kasszia
- Cayenne-bors
- Chasseur, azaz vadászmártás
- Chia - Azték bors
- Chia mag - Azték zsálya
- Chilipaprika (Capsicum frutescens)
- Chipotle
- Chorella
- Choya saké - szaké
- Chutney
- Citromfű
- Citromhéj
- Citromnád
- Citromsav
- Citromsav
- Citromverbéna
- Csalán
- Csicseriborsó
- Csillagánizs
- Csiperke
- Cubebe bors -
- Cumberland mártás
- Curry
- Curry levél
Chasseur, azaz vadászmártás
Ahogy a neve is jelzi, alapvetően vadakhoz ajánlják: szarvas, nyúl, vaddisznó, és vadon élő madarakhoz készült ételek kiegészítője.
A barnaszósz egyik variációja, félédes alappal, ami kiegészül gombával, mogyoróhagymával, adnak még hozzá paradicsomot, amit fűszerekkel ízesítenek..
Philippe de Mornay találmányának tartják, aki elsőnek készítette el, a róla elnevezett Mornay szószt, de például a Portói, a Besamel Lyonaisse-t is