LEXIKON
- Cajun és kreol food - észak amerikai konyha
- Camargue vörös rizs
- Cápauszony
- Cassava
- Cassia - Kasszia
- Cayenne-bors
- Chasseur, azaz vadászmártás
- Chia - Azték bors
- Chia mag - Azték zsálya
- Chilipaprika (Capsicum frutescens)
- Chipotle
- Chorella
- Choya saké - szaké
- Chutney
- Citromfű
- Citromhéj
- Citromnád
- Citromsav
- Citromsav
- Citromverbéna
- Csalán
- Csicseriborsó
- Csillagánizs
- Csiperke
- Cubebe bors -
- Cumberland mártás
- Curry
- Curry levél
Cápauszony
Több cápafaj pácolt és napon szárított uszonya. Sok ázsiai, európai és dél-amerikai országban készítenek cápauszonyt, de a manilai, a manilai „sárga" a legjobb. Ez azonban rendkívül drága és elkészítéséhez négy nap kell. A cápauszonyt feldolgozzák, részben megfőzik és ismét leszárítják, és a cápaporc mellett néhány „cápauszonytűt" is tartalmaz.
A cápauszonynak magában nincs Íze, de alaplépen főzve más alapanyagokkal páratlan élményt nyújt.
Amellett, hogy igen tápláló, a kínaiak a levesként vagy vörösre párolva felszolgált cápauszonyt a gasztronómia csúcsának tekintik.