LEXIKON
- Cajun és kreol food - észak amerikai konyha
- Camargue vörös rizs
- Cápauszony
- Cassava
- Cassia - Kasszia
- Cayenne-bors
- Chasseur, azaz vadászmártás
- Chia - Azték bors
- Chia mag - Azték zsálya
- Chilipaprika (Capsicum frutescens)
- Chipotle
- Chorella
- Choya saké - szaké
- Chutney
- Citromfű
- Citromhéj
- Citromnád
- Citromsav
- Citromsav
- Citromverbéna
- Csalán
- Csicseriborsó
- Csillagánizs
- Csiperke
- Cubebe bors -
- Cumberland mártás
- Curry
- Curry levél
Citromhéj
Az őrölt citromhéjat főleg süteményekhez, gyümölcssaláták, gyümölcslevesek, kompótok, turmixok, rizsételek készítésére használjuk.
A keleti konyhák használják szinte bármihez, legyen az húsos főétel, tengeri herkentyű, hal, vagy csirkéből készült étel.