LEXIKON
Piros-a-hóban
(Brassica juncea var. multiceps), savanyított káposzta A mustárzöld Csekiang tartományban termesztett, piros gyökerű változata, amely hidegtűrő képessége folytán a tavasszal még meglevő havon át bújik elő; nevét is erről kapta. Ezt a ropogós zöld zöldségfélét felaprítják és sóban tartósitják. Sósvízbe áztatva konzervben kapható és rendszerint sertéshús mellé adják vagy levesbe teszik.
Kapcsolódó Lexikon bejegyzések
A tea története
A tea cserje
A tea szüretelése
Algavrei sóvirág
Annato
agar agar
Akáciamag
Ancho chili
Aloe vera
Ajvár
Aioli
Ajwain - Ajovan
Ánizs
Avokádó
Amaránt
Anelli - (Gyűrű) tészta
Avatára
Argán olaj
Aranytű gomba - Enoki - Téli fülőke
Adzuki bab
A cukor története
Aszpartám
Abalone (Haliotis tuberculata)
Aranytű (Hemerocallis fulva)
Bulgur
Babcsíra - (Phaseolus aureus)
Bambuszrost
Barna rizs
Basmati rizs
Búzacsíraolaj
Bazsalikom - Gyógyhatása
Borsmenta - gyógyhatása
Barackmagolaj
Bolivíai rózsa só
Balzsamecet
Bambuszrügy
Bazsalikom mag
Babér levél
Borókabogyó
Bors: fekete, fehér, piros és zöld
Bambuszgőzőlő
Borsikafű
Borsmenta
Balzsamecet II. - Hogy készül?
bambusz
Bechamel mártás
Barna mártás
Borkén
Brazil rózsabors - Schinus terebinthifolius
Batáta
Burgonyaliszt
Chilipaprika (Capsicum frutescens)
Cassava
Chia mag - Azték zsálya
Csillagánizs
Cayenne-bors
Camargue vörös rizs
Citromnád
Citromverbéna
Csalán
Chipotle
Csicseriborsó
Chorella
Chutney
Citromsav
Citromfű
Cubebe bors -
Curry levél
Citromhéj
Cassia - Kasszia
Csiperke
Cumberland mártás
Chasseur, azaz vadászmártás
Citromsav
Curry
Cajun és kreol food - észak amerikai konyha
Chia - Azték bors
Choya saké - szaké
Cápauszony
Dióolaj
Egres gyógyhatása
Édeskömény
Édesburgonya
Édes babmártás
Ehető medúza (Rhopilema esculenta)
Fahéj
Fokhagyma
Fehér mártás
Fehér mustármag
Fekete mustármag
feketebors
Fehérmártás
Fekete kömény - Nigella
Francia gasztronómia
Feketebors olaj
Feketecsalán olaja
Fűszerkömény olaj
Feketegyökér
Fafüle gomba
Feketeáfonya
Fekete bab (erjesztett)
Fehér ragadós rizs (Oryza sativa spp.)
Fafülgomba (Auricularia polytricha)
Fecskefészek
Felhőfülgomba (Auricularia cornea)
Fésűkagyló (Amusium pleurone cies)
Goji
Galanga
Ginkgo
Guerandi Sóvirág
Ghí
Gyömbér
Galagonya
Gari - Manióka
Gőzölő - zhenlong
Görögszéna - Lepkeszegmag
Gyümölcscukor
Guava
Ginseng
Galambgomba
Gránátalma
Hajalga
Hawai só
Hawaii-i zöld só
Hijiki
Hawaii fekete só
Hoisin Szósz (海鲜酱)
Hot Pot
Hing - asafoetida
Hummusz
Hollandi mártás
Hajdina
Hajdinalisztes metélt
Hosszú szemű rizs (Oryza sativa, spp.)
Inka só
Ír moszat
Illatos gomba - shiitake
Jázmin rizs
Jalapeno
Jackfruit
Juharszirup
Jujuba
Ji tészta, jifu tészta
Kínai kolbász
Kínai ötfűszer
Kukoricacsíra-olaj
Kendermag
Kardamom
Kasvirág
Kóladió
KALA NAMAK
Kombu
Kóreai bambuszsó
Kalahári sivatagi só
Köles
Kalamondin
Koriander
Kapri
Kókuszvirág cukor
Kandiscukor
Kesudió
Kaffír levél
koriander mag
Kurkuma
Kakukkfű
Kapor
Kandírozás
Kusz kusz
Kimcshi
Kakaóvaj
Kakaó
Kendermag olaj
Kiwi
Kamut
Krizantém - tea
Konnyaku - Leopárdkontyvirág
Kínai feketegomba (Lentinus edodes)
Lenmag
Lac rose tavi só
Levendula
Liofilizálás - fagyasztva szárítás
Lestyán
Licsi
Lenmag olaj
Ligetszépe olaj
Lencse
Longán - Sárkányszem
Mandarinhéj
Mungóbab
Mustárzöld
Mange-tout
Mákolaj
Mate – tea
MURRAY FOLYAMi SÓ
Mole szósz
Makadámdió
Méz
Menta
Majoranna
Medvehagyma
Miso
Mian, mie tészta
Marcipán
Mártások
Masala
Macaron
Muszaka -
Mandulaolaj
Meggymagolaj
Mangosztán
Nori
Nyírfacukor - Xilit
Nádcukor
Narancsvirág
Nameko gomba
Nádmelasz
Okra
Piros-a-hóban
PERZSA KÉK
Portugál forrás só
Pekándió
Pálmacukor
Petrezselyem
Petrezselyemolaj
Pektin
Paprikamagolaj
Paprikaolaj
Quinoa
Rizs
Rooibos
Rozmaring
Rizsfőző
Római kömény
Rizstészta
Remulád mártás - sauce remoulade
ribizlimag olaj
Rókagomba
Rizsecet
Rizstészta, rizsrudacska
Szalmagomba (Volvariella volvacea)
Sumac, Szömörce
Szegfűszeg
Szezámmag
Szójaolaj
Szerecsendió
Sáfrány - Saffron
Scoville-skála
Stevia - jázminpakóca
Skorpió chili - Trinidad Moruga Scorpion
Sriracha
Szarvasgomba
Szechuáni bors
Spárga
Soba tészta
Sambal oelek
Sárga bab sós mártásban
Szecsuani chilipaszta, chilipaszta
Szójababpaszta
Szójababsajt, fehér, erjesztett
Szójababsajt, friss (tofu)
Szójababsajt, piros, erjesztett
Szójababsajt, puffasztott
Szójababsajt lapok, vékony, szárított
Sárgabab-mártás
Sarhor-metélt
Tempura
Tarógyökér
Téli dinnye
Tulsi
TE LÁVA SÓ
Tészta
Tabasco
Taco
Tortilla
Tex - Mex
Teff
Tengeri spagetti
Tamarind
Tápióka
Tofu
Tagliatelle
Tőzegáfonya
Torma
Tabasco
Tzatziki - Dzadzíki
Tökmagolaj
Teriyaki - Terijaki
Teriyaki szósz - terijaki szósz
Tempeh
Tempeh
Tonkabab
Táró
Utahi édes só
Udon tészta
U-dong metélt
Üvegmetélt
Vízigesztenye
Vadrizs
VIKING só
Vadrizs - wild rice
VAsfű - Verbéna
Vörös bab (Phaseolus angularis), azukibab
Vörösbab-paszta
Wakame
Wasabi
Wrap
Wok
Worcester szósz
YUKI SHIO - só
Yam gyökér
Yuzu - Japáncitrom
za'atar - zaatarral, zatar vagy zahatar
Zab
Zsálya
Zahtar, Za'atar, Zatar